Ana SayfaRöportajlarDünyanın nabzını tutan adam Finans Gündem'de!---

Dünyanın nabzını tutan adam Finans Gündem'de!

8 / 10
Dünyanın nabzını tutan adam Finans Gündem'de!
03 Ocak 2014 - 10:26 www.finansgundem.com

UMARIM GELECEKTE SU SAVAŞLARINI ÖNLEYECEK KAPASİTEMİZ OLUR

-Dünya bir su savaşına, enerji krizine doğru mu gidiyor?

Erik Peterson: Çok güzel bir soru. Suyun geçmişine bakacak olursak ülkeler birbirleriyle ortak olarak çalışmışlar ve su kaynaklarını hep beraber kullanmışlardır. Ama şu anda gördüğümüz şey, sahip olduğumuz doğal kaynakların azalması ve artan nüfusu karşılayamayacak durumda bulunması. Şu anda yaptığımız çalışmaya göre, su birçok önemli başlıkta ülkenin gelişiminde, ekonominin gelişiminde engelleyici faktörlerden biri olabilir. Geçmişte su savaşlarını engellemiştik. Umarım gelecekte de global ekonomik büyüme anlamında su savaşlarını engelleyebilecek kapasitemiz olabilir.

Bu son dönemde enerjideki gelişmelerden bir tanesi önceden bulunamayan gazların bulunması ve işlenmeye başlanması. Şu anda gördüğümüz en büyük değişimlerden bir tanesi Amerika’nın, klasik petrol üreticisi ülkeleri, petrol üretimi anlamında geçmiş olması. Ama bunun sadece kısa dönemde olacağını düşünüyoruz. İlerleyen yıllarda o bildiğimiz geleneksel oyuncular sahaya geri döneceklerdir ve daha fazla üretmeye başlayacaklardır.

Buradaki ana sorulardan bir tanesi de, şu anda mevcut olan ve Amerika’nın kullanmaya başladığı gazlara sahip Rusya, Ukrayna, Arjantin gibi diğer ülkelerin bu rezervleri ne zaman ve nasıl değerlendireceğidir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster