Ana SayfaRöportajlarDünyanın nabzını tutan adam Finans Gündem'de!---

Dünyanın nabzını tutan adam Finans Gündem'de!

2 / 10
Dünyanın nabzını tutan adam Finans Gündem'de!
03 Ocak 2014 - 10:26 www.finansgundem.com

ŞİRKETLER, KURUMLAR, SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ YENİ DÜNYAYI BERABER NASIL YÖNETECEK?

Finansgundem.com - İş yaşamında sizce global trendler neler? Dünya nereye gidiyor?

Erik Peterson: Mevcut durumda bize göre 5 tane ana trend dünyadaki bütün ülkeleri, tüm küreselleşmeyi etkilemektedir. Bunlardan birincisi ve en önemlisi demografik değişiklikler, yaşlanmamızla ilgili olan gerçekler. Bu bağlamda, demografik değişikliklere 10 yıl önceki bakış açımızla yaklaşamayız, hatta şimdiki bakış açımızın bile değişmesi gerekiyor. Yüzyılın sonuna doğru dünyadaki toplam nüfusun 11 milyar civarında olması bekleniyor. Burada en önemli noktalardan bir tanesi Türkiye’nin nüfus azalmasını nasıl sağlayacağı ve bununla ilgili nasıl stratejiler üretecekleri.

İkinci trend, ana kaynaklar ve ham maddeler. Bunlar yiyecek, enerji ve tabi ki su.

Üçüncü önemli konu teknoloji ve teknoloji bağlamında bizim gördüğümüz 4 alt trend. Bir tanesi nano-teknoloji, ikincisi robotik, üçüncüsü biyo-teknoloji, dördüncüsü de hızlı bilgisayar ve hızlı analitik işlemler yapma yeteneği.

Dördüncü ana trend, global ekonomideki değişimler ve bu değişimleri yönlendiren ülkelerin de değişiyor olması, yani batıdan doğuya doğru kayması.

Beşinci ana trend ise yönetişim. Buradaki kastımız sadece devlet ya da hükümetler değil.  Bu, büyük anlamda hem özel şirketlerin, hem devlet kurumlarının, hem de sivil toplum örgütlerinin beraber olarak nasıl çalışacakları ve yeni oluşacak dünyayı hep beraber nasıl yönetecekleri.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster