Ana SayfaÖdeme SistemleriMehmet Sezgin’den şok öngörüler---

Mehmet Sezgin’den şok öngörüler

2 / 9
Mehmet Sezgin’den şok öngörüler
06 Şubat 2017 - 15:07 www.finansgundem.com

TÜRK KNOW-HOW'INI AMERİKA’YA GÖTÜRECEĞİZ

-Bilmeyenler için kısaca yeni işinizin, girişiminizin ayrıntılarını öğrenebilir miyiz?

-Şirketimin adı Sezginpay. Ancak bu isim yakında değişecek. Şu anda yeni isim, logo gibi kurumsal materyaller üzerinde çalışıyoruz. Şirketi Amerika’da kurdum. Ofisimiz San Francisco’da. Amerikalı bankalara, tüketici ve işyerlerine hizmet verecek. Amerika’da 8 binden fazla banka var. Bunların bazıları çok ufak, kooperatif (community) bankaları. Ama yüzlerce bölgesel banka ve onların da birkaç yüz binden birkaç milyona ulaşan müşterileri var. Hemen hiçbiri kart çıkarıp yönetimini de kendisi yapmıyor. Daha da önemlisi, ödeme sistemlerinin geleceğiyle ilgili bir vizyon ve çalışma içinde de değiller.

Benzer şekilde işyerleri de EMV'ye (Europay, Mastercard, Visa) çok geç geçmenin ve de chip & PIN’siz (çip ve şifre) geçmenin sıkıntısını yaşıyorlar. Hatta bu yüzden çoğu işyerinde çip okuyucusunu kağıtla kapattıklarını görebiliyorsunuz! İşyerlerinin çoğunun kendi basit loyalty (sadakat) çözümleri var ama tüketicilere düzgün ve kolay bir şekilde sunmayı beceremiyorlar. Tüketicilerin çok azı Apple Pay'i biliyor ve kullanıyor.

Ben son 5 yılda BBVA sayesinde dünyanın birçok ülkesinde ödeme sistemlerindeki gelişimleri gözlemledim. Sonunda Amerika da dahil 5 ülkede 6 milyonu bulan BBVA Wallet ürününü çıkardık. Bonus Flaş da onun uzantısı zaten. Bu gelişmeleri görüp, yaptıktan sonra artık sürekli uçakla o kadar ülkeyi gezmek yerine 32 yıllık profesyonel yaşamdan sonra ben bu işi en büyük ama en az gelişmiş olan Amerika’da yapabilirim diye düşündüm ve kolları sıvadım. Sezginpay; Amerikalı banka, işyeri ve tüketicilere ülkemizde bize çok standart gelen hizmetleri Amerika’ya uyarlayarak kendi markası altında sunacak. Aslında bir Türk know-how'ını götüreceğiz Amerika’ya. Tabii mobil ödeme çok öncelikli olacak. Kendi çapımda plastikten mobile geçişi hızlandırmak istiyorum.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ertuğrul Kale 07 Şubat 2017 16:41

    Mehmet Sezgin'e ulaşmak istiyorum,. Bir projemle patent sürecindeyim .görüşme ihtiyacındayım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim, teşekkürler

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster