Ana SayfaRöportajlarBeşiktaş aşığı İYİ Parti belediye başkan adayı Affan Keçeci konuştu---

Beşiktaş aşığı İYİ Parti belediye başkan adayı Affan Keçeci konuştu

13 / 15
Beşiktaş aşığı İYİ Parti belediye başkan adayı Affan Keçeci konuştu
18 Mart 2019 - 11:25 www.finansgundem.com

“BEŞİKTAŞ SEÇMENİ ŞUURLUDUR, SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

-Peki ya seçim. Nasıl bir sonuç bekliyorsunuz. Malum Beşiktaş CHP’nin kalesi olarak görülüyor… CHP “ceketimi bile koysam kazanırım” diyor…

Affan Keçeci: Eğer böyle söyleniyorsa bu çok yanlış. Bir kere “ceketimi bile koysam kazanırım” demek Beşiktaş halkının iradesini hiçe saymak demek. Beşiktaş seçmenine saygısızlık demek. Beşiktaş seçmeni başka yerlere benzemez. Eğitim düzeyi yüksek, alternatifleri değerlendirmeyi ve buna göre karar vermeyi çok iyi bilir. Şuurlu bir şekilde seçim yapar. Ben yıllarını Beşiktaş’a vermiş, Beşiktaş’ı çok iyi bilen biri olarak, sahada yaptığımız çalışmaları göz önünde bulundurarak seçimi kazanacağımızı net olarak görüyorum.

-Hem CHP’nin hem İYİ Parti’nin Beşiktaş’ta seçime ayrı ayrı girmesi bir dezavantaj değil mi? Bir yerde Millet İttifakının oyları bölünmüyor mu? Aradan AKP-MHP ittifakının adayı sıyrılabilir mi?

Affan Keçeci: Matematiksel olarak bu mümkün değil. Beşiktaş’ta durum farklı. AKP aday çıkarmadı ve MHP’nin adayına destek verdi. Son beş seçime baktığımızda bu iki partinin oylarının toplamı %18-19 civarında. AKP+MHP’nin Beşiktaş’ta kalıp gibi kemikleşmiş %18-19 civarında bir oyu var. Yapılan araştırmalar da bu seçim için de bu oranı teyit ediyor. Hatta bu seçimde bu oran biraz daha gerilemiş duruyor. Yani, Cumhur İttifakı’nın Beşiktaş’ta kazanma şansı yok. Beşiktaş’ta AKP destekli MHP adayının oyuna diğer partileri de eklersek toplamda %20-22’lik Millet İttifakı dışında bir oy var. Geriye %78-80 civarında bir oy kalıyor. Bu %78-80’lik İYİ Parti ve CHP arasında paylaşılacak. Oylar tam ortadan ikiye bile bölünse %39-40’lık bir durum ortaya çıkar ki bu neredeyse MHP+AKP oylarının iki katı. Dolayısıyla Beşiktaş halkının “Oylar bölünür de aradan Cumhur İttifakı’nın yani AKP destekli MHP adayı çıkabilir” gibi bir endişeye düşmeden kararını vermesi gerekiyor. Matematiksel olarak çok net. Ya İYİ Parti adayı Affan Keçeci kazanacak, ya da CHP. Yani aslında Beşiktaş’ta banko Millet İttifakı’ndan bir parti kazanacak. AKP-MHP ittifakını şansı yok. Matematiksel bu durum Beşiktaş seçmeninin oy bölünme endişesi taşımadan, İYİ Parti ve Beşiktaşlı Affan Keçeci’ye inanan seçmenlerin gönül rahatlığıyla oy vermesini kolaylaştırıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster