Ana SayfaBankacılıkBankaları harekete geçiren yatırım---

Bankaları harekete geçiren yatırım

7 / 8
Bankaları harekete geçiren yatırım
29 Eylül 2015 - 08:57 www.finansgundem.com

YEDİ YIL VADE İMKANI

Tarım bankacılığı konusunda iddialı ban­kalardan Denizbank'ın bugün tarım kredileri 5 milyar TL'yi, müşteri sayısı ise 1 milyon ki­şiyi aşmış durumda. Seracılık faaliyeti ile uğ­raşan üreticile­rin her türlü tarımsal yatırım ve işletme gider­lerini karşıladık­larını söyleyen Denizbank KO­Bİ ve Tarım Ban­kacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Sun, bu konuda jeotermal kaynaklı seraları örnek gösterip şunları söylüyor: "Seracılıkta, işletme giderlerinde büyük bir paya sahip olan ısıtma maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla jeotermal kaynak­ların kullanılması ön plana çıkıyor. Bu konuda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Ba­kanlığınca belirli illerde ta­rıma dayalı organize sera bölgesi kurulması hedefleni­yor. Ayrıca jeotermal kay­naklı seralar için hibe prog­ramları yayımlanıyor. Böyle­ce, Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, İzmir, Şanlıurfa ve Yozgat gibi yeterli jeotermal kay­nağın bulunduğu illerde seracılık yatı­rımları artıyor. Bu yatırımlar bankamızca fi­nansal açıdan destekleniyor. Özetle, modern sera tesisi kurulumuna yönelik yatırım proje­leri için sera kurulumundan ısıtma sistemine, otomasyon sistemlerinden paketleme ünite­lerine, yeni tesis kurulumundan mevcut tesis­lerin modernizasyonuna kadar tüm yatırım kalemleri için finansman imkanı sunuyoruz. Kredi kullandıranlarında geliri belgeleyen evrakların yanı sıra, proje/yatırıma dair bel­geleri talep ediyoruz."

Denizbank ayrıca yatırım kredilerinde ya­tırımın projeksiyonuna göre ödemesiz dö­nem ve yedi yıla varan vadeler öngörüyor. İş­letme kredilerinde ise vadeler bir yıl ile sınır­lı. Sun'un verdiği bilgiye göre, Denizbank tüm tarımsal üretim faaliyetlerinde olduğu gibi seracılık konusunda da uzman ekiplerle danışmanlık hizmeti sunuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster