Ana SayfaBankacılıkBankaları harekete geçiren yatırım---

Bankaları harekete geçiren yatırım

4 / 8
Bankaları harekete geçiren yatırım
29 Eylül 2015 - 08:57 www.finansgundem.com

IPARD'A ARACILIK EDİYOR

Şekerbank Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Belgesi, Çiftçilik Belgesi ve­ya Örtüaltı Kayıt Belgesi (ÖKS) olan tüm üreticilere sera kredisi veri­yor. Müşterilerine en uzun 60 aya varan vadelerle seracılık kredisi ve­ren banka çiftçinin ihtiyacına özel limit uyguluyor. Çiftçilerin her tür­lü ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini söyleyen Şekerbank Pera­kende Bankacılık Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, kredi ürünleri hakkında şu bilgiyi veriyor:
"Bu alanda faaliyet gösteren üreticilere fide, gübre, zirai ilaç, plas­tik örtü, bombus arı, ısıtma-aydınlatma ve işçilik gibi işletme giderleri için iki yıl vadeli işletme kredisi; işletme binası, cam veya plastik sera tesisi, ısıtma sis­temleri, makine ve donanım temini, damlama sulama, ambalajlama ve paketleme üniteleri, jeneratör alımı gibi yatırım harcamaları için de beş yıla va­ran vadelerle yatırım kredisi kullandırı­yoruz.

Bankamız bünyesinde, tarım alanın­daki yatırımların fizibilitesini yapan özel bir ekip bulunuyor. Seracılık ile il­gili şubelerimize gelen talepler doğrultu­sunda, bu ekipte yer alan uzmanlarımız projeyi yerinde inceleyip, müşteri ile yüz yüze görüşmeler sağlayıp, proje ile ilgili öneri ve yönlendirmelerinin de yer aldığı proje fizibilite raporu hazırlı­yor. Söz konusu çalışma kapsamın­da ayrıca, kullanılacak kredi için üreticinin faaliyetine uygun taksit ve vade yapısını da tespit ediyoruz."

Şekerbank seracılık alanına ayrıca Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun Avrupa Birliği (AB) ile birlikte yürüttüğü IPARD programı ile de destek sağlıyor. Ertürk, bu sayede üreticilerin sera alanında yapacakları yatırım projelerine, IPARD kapsamında yüzde 50 ile yüzde 65 oranında hibe desteği sağlanabildiği, kalan kısmın ise Şekerbank tarafından kredilendirildiği bilgisini veriyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster