Ana SayfaBankacılıkBankaları harekete geçiren yatırım---

Bankaları harekete geçiren yatırım

3 / 8
Bankaları harekete geçiren yatırım
29 Eylül 2015 - 08:57 www.finansgundem.com

20 FARKLI KREDİSİ VAR

Yapı Kredi'nin tarıma özel 20 farklı kredi, yedi sigorta ve iki farklı kart uygulaması bu­lunuyor. Tarım kredileri özelinde, "İşletme Kredileri" ve "Yatırım Kredileri" olarak iki ana grup bulunduğunu söyleyen Yapı Kredi KOBİ ve Tarım Bankacılığı Grup Direktörü Aslı Düzenli, "Müşterilerimizin ihtiyacına uygun olarak beş yıla varan vadelerde kredi­lerimiz var. Her iki grup içeri­sinde seracılık faaliyetlerine kullandırdığımız krediler bu­lunuyor. Vade sonunda ana­para ve faiz ödemeli olarak kullanılabilen Seracılık Kredi­si ile üreticilerin fide alımı, gübre, ilaçlama, örtü gibi tüm ihtiyaçları için finansman des­teği veriyoruz. Sera Yapım Kredisi ile ise yeni sera kuru­lumu veya mevcut seraların bakım, yenileme ve moderni­zasyonu gibi yatırım ihtiyaçları­nı karşılayabiliyoruz. Seracılık kredilerimizi tüm üreticilerimize sunuyoruz" diyor.

Banka halen seracılık kredisini 12 aya kadar vadeli, Sera Yapım Kredisi'ni ise 60 aya kadar vadeli olarak kullandırıyor. Bankanın ayrı­ca seracılık yapan müşterileri dahil tüm tarım kesimine sunduğu Ve­rimli Kart ve TMO Kart olmak üzere iki özel kredi kartı var.

Aslı Düzenli'nin verdiği bilgiye göre, "Verimli Kart" tarım sektö­ründeki üye işyerlerinden yapılan tohum, yem, gübre ve akaryakıt alımlarında faizsiz alışveriş imkanı sağlıyor. Ayrıca bu kartlar ATM'lerden veya şubelerden nakit para çekim işlemlerinde de kullanılabiliyor. Verimli Kart'ın ödeme vadesi ise tamamen çiftçinin hasat zamanına göre belirleniyor. TMO Kart ise, üre­ticilerin Toprak Mahsulleri Ofisi'nden yapacağı ürün tahsilat­larına aracılık ediyor ve ürün ödemelerini 20 gün erken alma fırsatı sunuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster