Ana SayfaBankacılıkBankaları harekete geçiren yatırım---

Bankaları harekete geçiren yatırım

2 / 8
Bankaları harekete geçiren yatırım
29 Eylül 2015 - 08:57 www.finansgundem.com

KREDİ HACMİ 53.3 MİLYAR TL

Bu gelişmeler rakamlara da yansıyor. Tür­kiye Bankalar Birliği'nin son açıkladığı 2015 Haziran verilerine göre, Türk bankaları tarı­ma toplam 53.5 milyar TL kredi kullandırdı. Bu kredilerin 31.9 milyar TL'lik kısmım tek başına kullandıran Ziraat Bankası'nda sade­ce seralar için verilen kredilerinin tutarı ise yaklaşık 800 milyon TL seviyelerinde. Bu arada banka yetkililerinin verdiği bilgiye gö­re, Ziraat Bankası'nın geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 18 ar­tan sera kredi hacmi bu yıl da­ha ilk altı ay sonunda yüzde 10 artış kaydetti. Benzer durumun diğer bankalar için de geçerli olduğu tahmin ediliyor.

AVRUPA ŞAMPİYONUYUZ

Bankacılık çevreleri önü­müzdeki dönem tarımda ve do­layısıyla tarım kredileri içinde sera kredilerinin payının çok daha fazla artacağı görüşünde. Bugün gelinen nokta bile hızlı tırmanışı göstermeye yetiyor.

Üretim tarafına bakıldığında ise, son yıl­larda artan yatırımlar meyvesini vermiş görü­nüyor. Daha 2012 yılında 61.7 bin hektar olan sera alanları, 2014 yılında 64.9 bin hek­tara çıktı. Bugün Türkiye, örtü altı tarım ko­nusunda Avrupa'da birinci, dünyada ise üçüncü sırada.

Biz de bu haftaki kapak konumuzu son yıl­larda önemi gittikçe artan sera üretimine ayırdık. İşte bankaların seralara özel kredile­ri ve sundukları diğer hizmet ve ürünleri...

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster