Ana SayfaBankacılıkBankaları harekete geçiren yatırım---

Bankaları harekete geçiren yatırım

6 / 8
Bankaları harekete geçiren yatırım
29 Eylül 2015 - 08:57 www.finansgundem.com

YILDA BİR ÖDEMELİ KREDİ

Akbank sera kredilerinde 60 aya varan vadelerle aylık ya da yılda bir ödeme ve bir yıl ödemesiz dönem seçenekleri sunuyor. Bu kredilerden faydalanmak isteyenlerin Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olmaları ve mevcutta bitkisel üretim yapıyor olmaları gerekiyor. Banka hali hazırda seracılık faaliyetinde bu­lunan müşterilerinden ise, Örtüaltı Kayıt Sis­temine kayıtlı olmasını zorunlu tutuyor. Müşteri özelinde de değerlendirme yaptıkla­rını söyleyen Akbank KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, seracılık faaliyetinde bulunan çiftçile­re sundukları kredi ürünleri hakkında şu bilgileri veriyor:
"Üreticilerin tohum, gübre, ilaç, sulama ve işçilik maliyet­lerinin karşılanmasına yönelik olarak 'Ürün Ön Finansman Kredisi'ni sunuyoruz. Bunu ya­parken ürün hasat dönemine bağlı olarak geri ödemesiz dö­nem avantajı ile vade sonunda ana para ve faiz ödeme imkanı sağlıyoruz. Ayrıca 36 ay vadeli 'Damla Sulama Kredisi", sera kurulumu ve mevcut seralarını bakımı ya da genişletilmesi için 'Sera Kredisi', hisseli arazi ve ye­ni tarla alımları için ise 60 aya varan vade im­kanı sağladığımız 'Bahçe/Tarla Kredisi'ni müşterilerimize sunuyoruz. Sıfır ve ikinci el traktör alımları için 'Traktör Kredisi', yine sı­fır ve ikinci el hafif ticari araç ihtiyaçları için 'Hafif Ticari Araç Kredisi' ile uygun finans­man desteği sağlıyoruz. Anlaşmalı kurumlar­dan yapılan alımlarda sıfır traktör ve hafif ti­cari araçlarda 60 aya kadar, ikinci elde ise 36 aya kadar va­de imkanı var. Ayrıca üretici­ler "Damla Sulama Kredisi", "Sera Kredisi", "Bahçe/Tarla Kredisi", "Traktör Kredisi" ve "Hafif Ticari Araç Kredisi" ürünlerinden aylık eşit taksit­ler halinde veya mahsul döne­minde geri ödeme seçeneği ile yararlanabiliyorlar." Banka ayrıca Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ile yaptığı Makbuz Senedine Dayalı Kredi anlaşması ile de üreticilere finansman sağlıyor. Yine bu kap­samda çiftçiler TMO'nun hesap­larına yaptığı ürün ödemelerini TMO Kart ile Akbank ATM'lerinden çekebiliyor. Yine sözleş­meli tarım finansmanı kapsamın­da, firmalar ile sözleşme yaparak üreticilere, gübre, ilaç, mazot, su­lama, işçilik gibi maliyetlerini karşılama imkanı sağlanıyor.

Üreticilerin söz­leşmelerindeki öde­me dönemlerini de dikkate alarak vade imkanı   sundukları bilgisini veren Bülent Oğuz, "Ayrıca Akbank üzerinden üreticiler TARSİM Tarım Sigortası'nı da yaptırabiliyor. Bu sayede ürünlerini fırtına, hor­tum, yangın, deprem, heyelan, sel ve su baskını gibi doğal risk­lere karşı koruyabiliyorlar. Bu hizmetlerimizi verirken Bölge Müdürlüklerimizde görevli ziraat mühendisi personelimiz, müşterileri­mizi yerlerinde ziyaret ederek, gerekli bilgi­lendirme ve değerlendirmeyi yapıyor" diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster