Ana SayfaFinans KulisTürkiye'nin 10 devinden milyarlarca lira kaynak---

Türkiye'nin 10 devinden milyarlarca lira kaynak

8 / 17
Türkiye'nin 10 devinden milyarlarca lira kaynak
14 Ağustos 2017 - 13:25 www.finansgundem.com

NEW YORK'TA ŞİRKET KURDU

Girişimcilik ekosistemine yatırım yapmak özere kolları sıvayan Tekfen Holding ise henüz yeni kurduğu Tekfen Ventures şirketiyle yeni fikirlere destek sunacak. Tekfen Ventures'in önümüzdeki beş yılda girişim projeleri için ayırdığı kaynak 50 milyon dolar düzeyinde. Holdingin ana çalışma alanları olan tarım ve inşaat sektörlerindeki yenilikçi girişimlere destek olmak hedefleniyor. Tekfen Ventures'in merkezi New York'ta kuruldu. New York ofisini yapılandırdıklarını ve Türkiye'nin yanı sıra dünyanın her noktasında araştırmalar yaptıklarını belirten Tekfen Ventures Yönetim Kurulu Başkanı Sinan K. Uzan, "New York, aynı zamanda bir finans merkezi olduğu için, yatırımların daha finansçı disipliniyle ele alındığı bir yer. Bizim portföyümüzü oluşturacak yatırımlar da sadece fikir olarak değil, aynı zamanda ticari potansiyeli çok dikkatli bir şekilde incelenerek belirli kriterlere uygun şekilde yapılacak" diyor.

Tarım konusunda çok heyecanlı olduklarını ve yurtdışında da bu alanda pek çok yenilikçi proje geliştirildiğini belirten Sinan K. Uzan, oluşturdukları yapıda bu şirketleri alıp bünyelerine katmak ya da yönetimine geçmek gibi bir öncelikleri olmadığını ifade ediyor. Bu işi karşılıklı fayda sağlayacak, birbirini büyütecek şekilde kurguladıklarını anlatan Uzan, hedefin gelecek vaat eden girişimlere erken dönemlerinde yatırım desteği vererek holdingin iş kollarını büyütecek yeni fikir, teknoloji ve ürünler geliştirilmesini desteklemek olduğu söylüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster