BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisUzaktan çalışmada ‘paranoya’ tehdidi----

Uzaktan çalışmada ‘paranoya’ tehdidi

Uzaktan çalışmada ‘paranoya’ tehdidi
03 Şubat 2023 - 17:26 www.finansgundem.com

Hibrit ve uzaktan çalışma uygulamaları işverenlerin çalışanlarını izleme taleplerini de artırdı. Ancak çalışanların sürekli izleniyor gibi hissetmesi işletmeler için önemli riskleri de beraberinde getiriyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Uzaktan çalışma uygulamaları yaygınlaştıkça işverenler de çalışanların iş yaptığından emin olmak için takiplere ağırlık vermeye başladı. New York Times’ın raporuna göre, ABD'deki 10 büyük özel sektör işvereninden sekizi çalışan üretkenliğini izliyor. Geçtiğimiz yıl yayınlanan rapor çalışanların klavye etkinliğinden aktif zamana kadar her şeyin işverenler tarafından izlendiğini ve bu izleme sonuçlarının ikramiye ve terfi kararlarına mal olduğunu ortaya çıkardı.

Ancak BBC tarafından yayınlanan yeni bir rapor çalışanları gözetlemenin geri tepebileceğini gösteriyor. Bunun nedeni, izlenen çalışanların, şirketlerinin güvensizliğinden kaynaklanan sadakat eksikliği hissetmeleridir. Arizona Eyalet Üniversitesi'nde Yönetim ve Girişimcilik Profesörü David Welsh, BBC'ye verdiği demeçte, bu tür bir gözetimin "bazı durumlarda insanları kuralları daha fazla çiğnemesine yol açabileceğini" söyledi.

Profesör Welsh 2021’de yaptığı bir araştırmanın sonuçları patronlarının ağır gözetimi altındaki çalışanların izinsiz mola vermeye ve yavaş çalışmaya daha yatkın olduğunu gösterdi. Welsh çalışanların "kontrol ediliyormuş gibi” hissettiklerini ve “nasıl olsa izlendikleri için” daha az “bireysel sorumluluk duygusuna” sahip olduklarını söyledi.

Patronlarsa tam tersine çalışanlarının çok daha üretken olmasını ister. Microsoft'un modern çalışmalardan sorumlu Kurumsal Başkan Yardımcısı Jared Spataro bu durumu "üretkenlik paranoyası" olarak adlandırıyor.

Fortune’un haberine göre Spataro "yöneticiler çalışanlarının yeterince çalışmadığından endişe ederken, birçok çalışansa her zamankinden daha fazla çalışıyor" açıklamasında bulundu.

Microsoft CEO'su Satya Nadella, verilere bakarak bu paranoyanın yatıştırılması gerektiğini söyledi ve yöneticilerini destekledi. Araştırmalara göre, hibrit çalışma en fazla yönetici birimlerinde çalışanları etkiliyor.

Uzaktan çalışanların alışkanlıklarıyla ilgili araştırmalar, evden çalışanların o kadar da çalışmadığı efsanesini çürütüyor: Uzaktan çalışanlar aslında ofis içi meslektaşlarından daha üretken bir performans ortaya koyuyor. Üstelik uzaktan çalışanlar birbirleriyle çok daha fazla iletişime geçiyor. 

Harvard Business Review’in haberine göre, Teksas Üniversitesi'nde İşletme Profesörü Andrew Brodsky ve Mike Tolliver'in yaptığı bir araştırmaya göre, 2022'de çalışan başına iki yıl öncesine göre %60 daha fazla uzaktan toplantı yapıldı. Toplantılar daha kısa ama daha sık gerçekleşiyor. Araştırmacılara göre bu aynı zamanda daha fazla katılımcı olmanın bir işareti.

BBC’nin araştırmasına göre çalışanları izlemek sadece kızgınlığa yol açıyor ve çalışanların elde tutulmasını zorlaştırıyor. Cornell Üniversitesi Enformasyon Bilimi’nde doçentlik yalan Karen Levy konuyla ilgili verdiği demeçte "İşçileri aşırı izleyen yöneticiler, çalışanlarının daha fazla saygı gördükleri işyerlerine gittiklerini de görebilirler” uyarısında bulundu.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD’de resesyon korkularına rağmen istihdam piyasası güçlü kalmaya devam ediyor. Aralık ayında ABD’de 11 milyon yeni iş ilanı yapıldı. Bu rakam son beş ayın en yüksek seviyesini işaret ediyor.

En yüksek maaş alan 25 CEO’nun tamamı erkek

 

Uzaktan çalışanlar için iş piyasası daralıyor

 

İşini sevmeyenler için 8 kritik strateji

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)