BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisEn yüksek maaş alan 25 CEO’nun tamamı erkek----

En yüksek maaş alan 25 CEO’nun tamamı erkek

En yüksek maaş alan 25 CEO’nun tamamı erkek
01 Şubat 2023 - 16:55 www.finansgundem.com

Dünyanın dev şirketlerinde çalışan ve en yüksek maaş alan CEO’lar arasında erkek egemen kültür devam mı ediyor?

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın dev şirketleri, yönetici kadrolarındaki erkek egemenliğine karşı bir süredir mücadele veriyor. ESG (Environmental, Social, and Corporate Governance) olarak da bilinen ‘Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetişim’ anlayışının da sayesinde, üst düzey yönetim kadroları da dahil olmak üzere, cinsiyet ve etnik köken gibi birçok farklılığın ortadan kaldırıldığı biliniyor. Bu sayede kadınlar başta olmak üzere birçok azınlık grubun şirketlerin yönetim kadrolarında kendilerine yer bulmalarının kolaylaştırılması amaçlanıyor. Ancak son veriler, durumun pek de böyle olmadığını gösteriyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, S&P 500’de yer alan dev şirketlerin en yüksek maaş alan 25 CEO’su arasında bir kadın CEO bile bulunmuyor.

  1.    26. sıra

MarketWatch’tan Steve Gelsi’nin haberine göre, 2021 verileri, dünyanın en çok kazanan CEO’ları arasında hiç kadın bulunmadığını gösteriyor. PG&E Corp CEO'su Patricia Kessler Poppe ise 51,2 milyon dolarlık kazancıyla 26. sırada yer alıyor. Bu da, 2021 yılında S&P 500 şirketlerinde CEO’luk görevini yürüten 26 kişiden yalnızca birinin kadın olduğunu gösteriyor.

PG&E Corp CEO'su Patricia Kessler Poppe, 2021 yılında toplam 51,2 milyon dolar kazandı ve en yüksek ücretli 20 kişinin belirlendiği listede 12. oldu. Bu Poppe’un erkek egemen üst gruptaki tek kadın CEO olduğunu gösteriyor. S&P 500 şirketleri arasındaki değerlendirmede ise en çok kazanan 26 S&P 500 CEO'su arasında Poppe, tek kadın CEO olarak yer aldı.

31 kadın CEO

S&P 500’de yer alan şirketlerin CEO’ları arasında en çok kazanan üç kişi ise sırasıyla toplam 296,2 milyon dolarlık kazancıyla Expedia Group CEO’su Peter Maxwell Kern, 246,6 milyon dolarlık toplam kazancıyla Warner Brothers Discovery CEO'su David Zaslaw ve toplam 212,7 milyon dolarlık kazancıyla Amazon CEO'su Andrew Jassy oldu.

Poppe, S&P'yi oluşturan 500 şirket arasındaki 31 kadın CEO arasında yer alıyor. Listede yer alan kadınlar arasında Poppe’u, 29,5 milyon dolarlık yıllık kazancıyla Advanced Micro Devices CEO'su Lisa Su, 29,1 milyon dolarlık kazancıyla General Motors CEO'su Mary Barra ve 28,3 milyon dolarlık kazancıyla Walgreens Boots Alliance CEO'su Rosalind Brewer izledi.

Kadın liderleri üzecek anket

 

AB, kadın-erkek arasındaki ücret eşitsizliğini sona erdiriyor

 

Dünyanın en güçlü 100 kadını listesindeki tek Türk

 

Resesyonu önlemek için kayıp 1,5 milyon kadını bulun

 

Şirketler yönetim kurullarında kadınlara artık daha fazla güveniyor

 

CEO’lar maaşlarını gizlemek istiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)