BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisSalesforce CEO’su: Uzaktan çalışma yüzünden başarılı çalışanlarımı kaybedemem----

Salesforce CEO’su: Uzaktan çalışma yüzünden başarılı çalışanlarımı kaybedemem

Salesforce CEO’su: Uzaktan çalışma yüzünden başarılı çalışanlarımı kaybedemem
23 Kasım 2023 - 16:51 www.finansgundem.com

Salesforce CEO’su Marc Benioff, uzaktan çalışma yüzünden 'yıldız' çalışanlarını kaybetmek istemediklerini belirtti.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de uzaktan çalışma modeli, işverenler ve çalışanlar arasındaki çatışmanın tepesinde yer alıyor. CEO’lar ofis lehine görüş bildirirken çalışanlar ise esnek çalışma modellerinin artık iş hayatına geri dönülmez şekilde yerleştiğini öne sürüyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, uzaktan çalışma merkezli tartışmaya birçok CEO da dahil olmuş durumda. Son olarak, Salesforce CEO'su Marc Benioff, uzaktan çalışma tartışmasıyla ilgili olarak, “Bu model, herkese uyan tek bir model olmadığını da kanıtlıyor” dedi.

Seni mutsuz eden şeyleri azalt

Fortune’dan Jane Thier’in haberine göre, Salesforce CEO'su Marc Benioff, uzaktan çalışma modelinin şirketler için önemli bir iç çatışmaya neden olabileceğinin altını çiziyor ve ekliyor: “Bunun gerçekten genel yaşam memnuniyetiyle ilgili olduğunu düşünüyorum.”

Milyarder yatırımcı, “İnsanların mutlu olmaya odaklanması gerekiyor. Arkadaşlarımla konuştuğumda ve bir çeşit varoluşsal krizden geçtiklerinde onlara şöyle diyeceğim: 'Bana şu anda seni çok mutsuz eden beş şeyin ne olduğunu söyle?' Ve onlar da bana bu beş şeyden bahsetsinler istiyorum” diyor. Benioff, konuşmasında, daha sonra onlardan tam tersini, onları çok mutlu eden beş şeyi yazmalarını isteyeceğini söyleyerek arkadaşlarına şu tavsiyeyi vereceğini belirtiyor: “Seni mutsuz eden şeylerin daha azını yap.”

Ev ve iş yaşamı dengesi

Benioff, bazı çalışanlar için bunun evde ve işte geçirdikleri zamanı yeniden dengelemek anlamına gelebileceğini söylüyor. Benioff, bazı kişilerin ofiste daha fazla zaman geçirmesi gerektiğini, bazılarının ise elbette evde daha fazla zaman geçirmesi gerektiğini öne sürüyor ve bunun kişinin kendi tercihi olması gerektiğinin altını çiziyor.

Benioff, “Her insan farklıdır. Fakat iş gücünü optimize etmek için bunun herkese uyan tek boyutlu bir gündem olmadığının farkına varmanız gerektiğini düşünüyorum” diyerek her çalışan için aynı kuralın uygulanamayacağını düşündüğünü ekliyor.

Yıldızlarımızı kaybetmek istemiyoruz

Öyle ya da böyle Benioff'un tutumu başından beri buydu. Sorun, yetkilerinin kendi açıklamalarıyla veya açıkladıkları ilkelerle eşleşmemesi oldu. 2022'de Benioff, ofise dönüş talimatlarının ‘asla işe yaramayacağını’ söyleyerek o zamanki pek çok sadık CEO ile aynı fikirde değildi. Bir yıldan kısa bir süre sonra ise, geçtiğimiz Mart ayında, şahsen gelen yeni Salesforce işe alımlarının genellikle uzaktaki akranlarından daha başarılı olduğunu çünkü ‘insanlarla tanıştıklarını, işe alındıklarını ve eğitildiklerini’ söyledi.

Bu yılın başlarında, bir çaresizlik eylemi olarak okunabilecek bir hareketle Benioff, çalışanlarına ofise geri dönmeleri için rüşvet verecek kadar ileri gitti ve her çalışanın seçtiği hayır kurumuna her geldikleri gün 10 dolar bağışta bulundu. Benioff'un çalışanlarının çoğunun, resmi olarak zorunlu tutulmasa bile, haftada üç gün ofiste yüzünü göstermesi bekleniyor. Ancak New York dergisinden Kara Swisher'a, bunun bir emir olarak anlaşılmaması gerektiğini çünkü değerli çalışanlarını kendilerini zorlanmış hissettirerek korkutmak istemediğini söyledi ve ekledi: “Yıldızlarımızı kaybetmek istemiyoruz.”

Her iki model de uygulanmalı

Salesforce'un Eylül ayındaki genişleyen Dreamforce zirvesinde Benioff, MSNBC'den Stephanie Ruhle'ye uzaktan çalışmayı sevdiğini ve kendisinin de bunu tercih ettiğini ifade etmiş ve şunları söylemişti: “Ben uzaktan çalışan biriyim. Hayatım boyunca hep uzaktan çalışan oldum. Ofiste pek iyi çalışmıyorum. Bu benim kişiliğime uymuyor. Nedenini ben de bilmiyorum. Yine de müşterileri ziyaret etmeye gitmeyi seviyorum. Sürekli müşterileri ziyaret etmek için yollarda oluyorum.”

Benioff, yine de, uzaktan çalışma ve ofise dönüşün bir arada uygulanması gereken tarafta yer alıyor. Salesfoce CEO’su, “Birlikte olmak ve aynı zamanda evde üretkenlik elde etmek harika. Mühendislerimiz kendi mekanlarında son derece üretkenler. Evde son derece üretken olan birçok insanımız var. Ancak ofiste üretken olan satış elemanlarının da olması gerekiyor. Her şeyin işe yaramasını sağlamalıyız” diyor.

Ken Griffin: Uzaktan çalışma çalışanları kovmayı kolaylaştırıyor

 

Verimlilik düşüşünün sorumlusu uzaktan çalışma mı?

 

Uzaktan çalışma hangi koşulda sona erebilir?

 

Yüksek maaş mı, uzaktan çalışma mı?

 

Uzaktan çalışanlar aynı anda iki tam zamanlı işte çalışıyor

 

Bloomberg CEO'su isyan etti: Uzaktan çalışanlar her cuma golf oynuyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)