BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBloomberg CEO'su isyan etti: Uzaktan çalışanlar her cuma golf oynuyor----

Bloomberg CEO'su isyan etti: Uzaktan çalışanlar her cuma golf oynuyor

Bloomberg CEO'su isyan etti: Uzaktan çalışanlar her cuma golf oynuyor
15 Eylül 2023 - 18:03 www.finansgundem.com

Michael Bloomberg, uzaktan çalışanların her Cuma golf oynadığını söylerken haklı olabilir.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Medya devi, milyarder ve eski New York belediye başkanı Michael Bloomberg, uzaktan çalışanların her Cuma günü golf oynadığını öne sürüyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, uzaktan çalışma karşıtı CEO’ların çoğu, pandemi döneminin ilk karantinalarından bu yana uzaktan çalışanların masalarında olmadığında hiç çalışmadıkları noktasında ısrarcı.

Bloomberg haksız olmayabilir

Fortune’dan Jane Thier’in haberine göre, medya devi, milyarder ve eski New York belediye başkanı Michael Bloomberg, verdiği röportajda, uzaktan çalışanların masalarından uzakta olduklarında hiç çalışmadıkları iddiasını bir adım daha ileri götürüyor: “Sadece çalışmıyor değiller; uzaktan çalışanlar esasen tatildeler.”

Bloomberg, “İşin evde yapılabileceğini mi düşünüyorsunuz, bilmiyorum. Fakat son üç yıldır adını duyduğum her golf sahasında rekor süreli tatiller yaşanıyor. Bu komik ama trajik de” diyor. Veriler ise Bloomberg’ün çok da haksız olmadığını ortaya koyuyor.

Bu yılın başlarında, Stanford Üniversitesi'nden ekonomistler Alex Finan ve Nick Bloom tarafından hazırlanan bir araştırma makalesi, pandemi sonrası golf sahası ziyaretlerinin hafta içi öğleden sonraları hızla artması nedeniyle uzaktan çalışmanın gerçekten de golfte bir patlama yarattığını ortaya koyuyor.

Bunun en makul açıklaması, uzaktan çalışmanın izin verdiği yeni keşfedilen gözetim özgürlüğü nedeniyle, bazı çalışanların golfü, günü bölmenin ve yavaş dönemlerde yeniden enerji toplamanın bir yolu olarak kullanması. Bununla birlikte, golfe olan ilginin net şekilde belgelendiği göz önüne alındığında, bu vakitlerin öğle saatlerine denk gelmesi ise biraz fazla ironik.

Ancak Bloomberg'in öne sürdüğünün aksine Bloom ve Finan, çalışma saatleri sırasında golfteki üç haneli büyümenin doğrudan üretkenlikte bir düşüşe yol açmadığını söylüyor. İkili, “Çalışanlar zamanlarını günün ilerleyen saatlerinde golf sahasına ayırdıkları sürece, golf oynamak üretkenliği azaltmaz. Gerçekten de pandemi sırasında ve pandemi sonrasında ulusal üretkenlik güçlü seyrediyor” diyor.

Uzaktan çalışma karşıtı grup güçlü duruyor

Esnek çalışmayı kararlı bir şekilde eleştiren Bloomberg için ise bu yeterli değil. Golf olsun ya da olmasın, Bloomberg, yüz yüze çalışmanın kritik olduğu yönündeki kararlı duruşu nedeniyle kendisini JPMorgan'dan Jamie Dimon, Twitter'dan Elon Musk ve Alphabet'ten Sundar Pichai dahil diğer büyük CEO’lar arasında sayıyor.

Ağustos ayının başında Bloomberg, Washington Post'ta hükümet çalışanlarının uzaktan oturum açmasından duyduğu memnuniyetsizliği ifade eden, hatta boş ofislerin faturasını vergi mükelleflerinin ödediğini iddia eden bir köşe yazısı kaleme aldı. Bloomberg ayrıca kendi adını taşıyan şirketindeki çalışanlarının yüzde 80'inin haftada en az üç gün işe geldiğini iddia etti ve o günden bu yana bu görev süresini dörde çıkardı.

Serveti 96 milyar doların üzerinde olan Bloomberg, uzaktan çalışmanın Washington D.C.'yi ‘eski halinin gölgesi’ haline getirdiğini ve boş ofis alanlarına israf edilen vergi paralarının kamu kaynaklarını azalttığını söylüyor. Bloomberg, “Bu çok uzadı. Pandemi bitti. Ofislerin boş kalmasına izin verme bahaneleri de sona ermeli. Yöneticilerimiz yüz yüze çalışmaya geri dönmenin faydalarını gördü ve biz de bu faydaları ekiplerinden, özellikle de kariyerlerine yeni başlayan gençlerden duyuyoruz” diyor.

Bloomberg, uzaktan çalışmanın, mentorluk ve beceri geliştirme fırsatlarını ortadan kaldırarak bir kuruluşun geleceğe bakış açısına zarar verdiğini ve bunun genç çalışanlar üzerinde de kötü bir etkiye neden olduğunu ifade ediyor. Bloomberg, uzaktan çalışanların, patronlarının bilinçaltında en sık gördükleri çalışanları tercih ettiği ve onlara öncelik verdiği yakınlık önyargısının etkilerinden de zarar görmesinin muhtemel olduğunu belirtiyor. Ancak öte yandan, uzaktan çalışanlar da işe gidip gelme süresinden tasarruf edip ailelerine daha fazla vakit ayırabiliyor.

Patronların uzaktan çalışma savaşı nedeniyle sabrı tükeniyor

Bloomberg'in görüşü Jefferies CEO'su Rich Handler tarafından da paylaşılıyor ve kendisi de kalıcı olarak uzak rollerin kariyer için değil, sadece kısa vadeli hedefler ve maaş için olduğunu söylüyor. Handler, hibrit çalışmanın devam edebileceğini söylüyor ancak ekliyor: “Gerçek şu ki, eğer ofisteyseniz, fiziksel varlığınız önemli olduğu için birçok ilginç gerçek zamanlı durumu deneyimleme şansınız olur.”

Bu noktada en uzaktan çalışma yanlısı uzmanlar bile aynı fikirde. WFH Araştırma konsorsiyumunun arkasındaki araştırmacılar Bloom ve Jose Maria Barrero, şunları yazıyor: “Sonuç olarak, birisi evden çalıştığında meslektaşlar arasındaki kişisel etkileşimler önemli miktarda azalıyor. Bu, evden çalışırken kazanılan esneklik ve kişisel özerklik karşılığında, çalışanların ve şirketlerin iş başında öğrenmenin daha yavaş olması karşılığında ödediği bir maliyet olarak öne çıkıyor.”

Bu küçük bir maliyet değil ancak bazı çalışanların bir tur golf oynamaya biraz daha fazla değer verdiği açıkça görülüyor. Bloomberg, “İnsanoğlu muhtemelen ilgilendikleri alanda beklendiği kadar hızlı değişmiyor. Eğer Zoom söz konusuysa, üzgünüm ama seninle çalışamam” diyor ve uzaktan çalışmanın neden yüz yüze çalışmaya göre uzun vadede asla üstünlük sağlamayacağını şu sözlerle açıklıyor: “Yüz yüze yapabildiğiniz şeyi Zoom üzerinden yapamazsınız. Nokta.”

Uzaktan çalışanlar patrona değil işe bağlı

 

Uzaktan çalışma ikileminde CEO’lar mı haklı?

 

JPMorgan CEO’sundan uzaktan çalışan yöneticilere azar

 

Başarı ve aşk isteyen Z kuşağı uzaktan çalışmamalı

 

Uzaktan çalışma tartışmasında kim haklı? Citigroup mu JPMorgan mı?

 

Uzaktan çalışanlar kamerayla izleniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)