BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisUzaktan çalışanlar patrona değil işe bağlı----

Uzaktan çalışanlar patrona değil işe bağlı

Uzaktan çalışanlar patrona değil işe bağlı
24 Ağustos 2023 - 15:50 www.finansgundem.com

Esnek çalışma yöntemleri çalışanların işyerlerine olan bağlılığını azaltıyor olabilir. Son yapılan bir Gallup anketinde evden çalışanların aidiyet hislerinin azaldığı ancak verimliliklerininse ofistekilere göre daha yüksek olduğu görüldü.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERELR SERVİSİ

Evden çalışan bireyler işverenlerinin daha büyük misyonundan kendilerini kopuk hissediyorlar. Wall Street Journal’ın haberinde yer alan Gallup anketine göre kendilerini şirketlerinin kuruluş amacı ile bağlantılı hissettiklerini söyleyen uzaktan çalışan bireylerin oranı %28’e kadar geriledi. Habere göre bu oran 2022’de %32’ydi. Pandeminin başında bu yana en düşük seviyeyi gösteren bulgular ilkbahar ve yaz ayılarında uzaktan çalışabilen yaklaşık 9 bin kişinin katıldığı bir anketin sonucu olarak gösterildi. Buna karşın tam zamanlı ofis çalışanları ise geçen yılla neredeyse aynı oran olan üçte birlik oranla benzer bir bağlılık duygusu bildirdi.

Uzaktan çalışan birçok kişi ofis hayatının bazı iş dışı görevlerden kaçınma yeteneği sağladığını ve temel görevlerine odaklanma imkanı verdiğini belirtiyor. Çalışanlar bağlılık duygusunu teşvik etme görevini ise şirketlere bırakıyor.

Gallup’ın Baş İşyeri Araştırmaları Uzmanı Jim Harter uzaktan çalışanların mesleklerine daha çok “kısa süreli iş mantığı” ile yaklaştıklarını belirtiyor. Zira çalışanlar pozisyonlarındaki temel sorumluluklarını yerine getirirken ekiplerinin veya şirketlerinin geniş çaplı ihtiyaçlarını görmezden geliyorlar. 2000 yılından bu yana çalışanların bağlılık seviyelerini araştıran Harter uzaktan çalışanların akıl hocalığı yapmak veya inovasyonu teşvik etmek gibi temel sorumlulukların ötesindeki işlere dahil olmadığına dikkat çekti.

Harter, “Bu tür bir durumun gerçekleşmesi çalışanların önemli bir şeyin parçası olduklarını hissetmeleri halinde daha olasıdır” açıklamasında bulundu.

Bununla birlikte Gallup anketine göre her ne kadar şirketlerine bağlılıkları daha az olsa da uzaktan tam zamanlı veya yarı zamanlı çalışanların ofis içerisindekilere kıyasla (%34’e %38 oranla) işleriyle daha fazla meşgul oldukları ve işleri konusunda daha hevesli oldukları da görülüyor.

Göstergelerdeki çelişki esnek çalışma konusunda yeni düzenlemeler sağlamaya çalışan patronların işçi verimliliği konusunda kolay bir sonuca ulaşamayacağını gösteriyor. Ankete göre ABD’de uzaktan çalışma yeteneğine sahip çalışanların yaklaşık %30’u özellikle evden çalıştı. Gallup anketindeki bağlılık göstergelerinde ofis çalışanlarının daha yüksek puan almasının bir sebebi olarak da ofiste çalışanların kendilerinden ne beklendiğine dair net bir fikre sahip olmaları gösteriliyor.

Birçok yönetici çalışma hayatının geldiği son konumdan memnun değil. ABD Merkez Bankası New York şubesinin iş dünyası liderleriyle bu ay gerçekleştirdiği bir ankete göre, liderlerin çoğunluğu uzaktan çalışmanın yeni işçi bulma konusunda yardımcı olduğunu ancak işyeri kültürünün, takım uyumunun ve mentorluk mekanizmasının zarar gördüğünü söyledi.

Amerikalıların yüzde 89’u esnek çalışma istiyor

 

Esnek çalışma, rekabet avantajı sağlıyor

 

Daha esnek ve çok cazip: Patronlar ofise dönülmesini istemiyor!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)