BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriRuslar para transferi için yeni bir sistem geliştirdi----

Ruslar para transferi için yeni bir sistem geliştirdi

Ruslar para transferi için yeni bir sistem geliştirdi
29 Ağustos 2023 - 09:16 www.finansgundem.com

Rusya'da yeni geliştirilen ödeme sistemi KwikPay ile Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 38 ülkeye para transferi gerçekleştirilebiliyor.

Özellikle Ukrayna işgalinden sonra çeşitli konularda yaptırımlara maruz kalan Rusya'da para transferine yeni bir seçenek sunacak bir gelişme yaşandı. Rusya’da yurt dışına para transferi sağlayan yeni bir ödeme sistemi faaliyete girdi. KwikPay adlı sistemle Türkiye dahil 38 farklı ülkeye para transferi yapılabiliyor.

Rusya Merkez Bankası'nın resmi web sitesine göre, yeni uluslararası ödeme sistemi olarak KwikPay'in resmi kaydı yapıldı. 25 Ağustos'ta Merkez Bankası siciline kaydedilen sistemin hakları Irina Hellmih adına kaydedildi.

Kwikpay.ru’da yer alan bilgiye göre, bu sistem sayesinde 38 ülkede banka kartlarına Rusya’dan para transferi yapmak mümkün.

AppStore ve GoogPlay’den indirilebilen uygulama ile “komisyonsuz” ve “uygun kurlarla” transfer yapılabildiği belirtiliyor.

Rusya ve eski Sovyet ülkelerinde popüler olan Zolotaya Korona uygulamasıyla hala 50’den fazla ülkeye para transferi yapılabilirken, yaptırımlara dahil olan bankalar ise bu sistemle çalışmıyor. Kontakt (QIWI) adlı ödeme sistemi de çalışmayı sürdürüyor.

Yaptırımlara dahil edilen uluslararası ödeme sistemi Unistream ise Ermenistan, Kırgızistan, Özbekistan, Gürcistan ve Kazakistan gibi birçok ülkedeki bazı partnerleriyle artık çalışamıyor.
Kwikpay, bu yıl Merkez Bankası tarafından tescil edilen ikinci ödeme sistemi oldu. Nisan 2023'te düzenleyici, Kazan merkezli Bank 131 tarafından işletilen dengi.ru sistemini sicile kaydetmişti. (Türkrus)

Rusya, Mir ödeme sisteminin yurt dışında kullanımını teşvik edecek

 

Rusya'da komisyonsuz para transferinde limit artışı

 

Rusya’dan Gürcistan’a para transferlerinde ciddi düşüş

 

Raiffeisenbank'tan para transferi kararı

 

Çin bankasından Rusya'ya para transferi darbesi

 

Rusya’dan yurt dışına para transferine FATF tehditi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)