BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya’dan Gürcistan’a para transferlerinde ciddi düşüş----

Rusya’dan Gürcistan’a para transferlerinde ciddi düşüş

Rusya’dan Gürcistan’a para transferlerinde ciddi düşüş
23 Temmuz 2023 - 16:15 www.finansgundem.com

Rusya'ya yapılan yaptırımlardan sonra Rusların bolca banka hesabı açıp para havalesinde bulunduğu Gürcistan'da geçen yıla oranla Rusya'dan yapılan para transferi hacminde yüzde 44’ten fazla düşüş meydana geldi.

Batı yaptırımları ve seferberlik sonrasında Rusya’dan yurtdışına yapılan havalelerde en popüler destinasyon haline gelen Gürcistan’a gerçekleşen para transferi hacminde yüzde 44’ten fazla düşüş meydana geldi.

Ülkenin Ulusal Bankası’nın bildirdiğine göre, haziran ayında ödeme sistemleri üzerinden Rusya’dan Gürcistan’a para transfer hacminin Haziran 2022’ye kıyasla yüzde 44,1 düşerek 129,3 milyon dolara gerilediği kaydedildi.

Aynı zamanda Rusya, Gürcistan’a döviz transferlerinde tüm ülkeler arasında liderliği elinde tutarken, ikinci sırada 42,93 milyon dolarlık para transfer hacmiyle İtalya, üçüncü sırada ise 38,73 milyon dolarla Amerika Birleşik Devletleri yer aldı.

Genel olarak haziran ayında Gürcistan’a yapılan para transferlerinin toplam hacmi, geçen yılın aynı dönemine göre (427,4 milyon dolar) yüzde 17,4 düşüşle 353,2 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Gürcistan Merkez Bankası, havale hacimlerindeki düşüşün Rusya Federasyonu’ndan yapılan transferlerdeki azalmadan kaynaklandığını açıkladı.

Resmi olmayan verilere göre, 2022’de 100 bin ila 120 bin Rus vatandaşının Gürcistan’a taşındığı bilinirken, yasaya göre Ruslar bir yıl boyunca Gürcistan’da turist olarak yaşayabiliyor.

Ruslar, bu süreyi geçmeden önce birkaç günlüğüne Gürcistan’ı terk etmeleri halinde süreyi uzatma imkanı bulunuyor.

Rusya'dan Gürcistan için vize kararı

 

Rusların paraları Gürcistan bankalarında

 

ABD: Gürcistan, ile Rusya üzerinde baskıyı sürdürme konusunda mutabık kaldık

 

Gürcistan Başbakanı Garibaşvili’den Ukrayna çıkışı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)