BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRusya'da komisyonsuz para transferinde limit artışı----

Rusya'da komisyonsuz para transferinde limit artışı

Rusya'da komisyonsuz para transferinde limit artışı
27 Temmuz 2023 - 14:03 www.finansgundem.com

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma onayladı... Banka müşterilerinin diğer bankalara komisyonsuz para transferinde üst limit 30 milyon rubleye çıkarıldı


Devlet Duması, üçüncü, son oturumunda banka müşterilerinin farklı bankalardaki hesabına aylık 30 milyon rubleye kadar gerçekleştirdiği para transferlerinden komisyon alınmaması öngören yasa tasarısını onayladı.

Parlamentonun alt kanadı Devlet Duması resmi internet sayfasında yer alan açıklamada, bireylerin farklı bankalarda kendilerine ait mevduat ve cari hesapları arasındaki para transferlerinde komisyon alınmamasını öngören yasanın yaratıcısı Devlet Duması Mali Piyasa Komitesi Başkanı Anatoly Aksakov, böyle bir yeniliğin vatandaşları diğer kredi kuruluşlarındaki hesaplarına para transferi için ek ücret ödeme ihtiyacından kurtaracağını vurgularken, öte yandan müşterilerinden banka vezneleri aracılığıyla havale işlemlerinde hizmet maliyeti nedeniyle komisyon alınacağına da dikkat çekti.

Milletvekiline göre kabul edilen yasa, komisyonsuz para transferlerinin kolaylıkla gerçekleştirildiği çevrimiçi transferlere geçişi teşvik edecek

Aksakov, aynı zamanda bankaların komisyon alma ve almama kuralları hakkında şube, internet sitesi ve mobil uygulamada vatandaşları bilgilendirmeleri gerekeceğini de sözlerine ekledi.

Mevcut durumda Rusya’daki Banka müşterileri hızlı ödeme sistemi (SBP) aracılığıyla komisyonsuz ayda 100 bin rubleye kadar transfer yapabilirken, bu miktarın üzerindeki işlemler için transfer tutarının yüzde 0,5’inden fazla olmayan bir komisyon alınıyor. Maksimum komisyon ise bin 500 ruble olarak belirleniyor.

Rusya’nın dev özel bankalarından Tinkoff Bank girişimi desteklerken, bankanın basın servisi tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların hesabının hangi kredi kurumunda açılmış olduğuna bakılmaksızın parayı serbestçe elden çıkarabilmesinin gerekli olduğu vurgulanarak, “SBP üzerinden komisyonsuz para transferleri için mevcut 100 bin ruble limit yetersiz kalmaktadır” dendi. (Gazetemru)

Duma, kredi sicillerini temizleme hazırlığında

 

Rus Merkez Bankası'nın zararı 27 kat arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)