BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDuma, kredi sicillerini temizleme hazırlığında----

Duma, kredi sicillerini temizleme hazırlığında

Duma, kredi sicillerini temizleme hazırlığında
04 Haziran 2023 - 15:43 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Duması, kredi sicillerinde kayıt saklama süresinin 3 yıla düşürülmesini önerdi

Rusya’da parlamentonun alt kanadı Devlet Duması, geçmişte temerrüde düşen vatandaşların yeni kredi alma şansını artırmak için kredi sicillerinde değişikliğe gitmeyi düşünüyor.

İktidar partisi Birleşik Rusya Milletvekili Natalya Kostenko, kredi sicillerinde mevzuata göre kayıt saklama süresinin 7 yıl olduğunu hatırlatırken, Duma’da bu sürenin 3 yıla düşürülmesini önerdiklerini ifade etti.

Bu önlem sayesinde bankaların kredi verme konusunda nihai karar verirken bireylerin yıllar önce geç geri ödediği kredilerle ilgili bilgileri dikkate alamayacağını söyleyen Kostenko, “Kredi geçmişinin saklanma süresini yedi yıldan üç yıla düşürmeyi önerdik. İdeal bir kredi geçmişine sahip gittikçe daha az vatandaşımız var. Bu nedenle daha önce zor durumda kalıp krediyi zamanında ödeyemeyen vatandaşlar bu şansı hak ediyor” dedi.

Mevcut düzenlemelere göre, ülkedeki bankalar vatandaşların kredilerine ilişkin verileri Kredi Sicil Bürosuna (BKİ) iletirken, ayrıca bu bilgiler kredi kuruluşunun kendisi tarafından da uzun süre saklanabiliyor.

Milletvekili, yıllar önce  aldığı krediyi ödemekte zorlanan banka müşterilerinin halihazırda mali durumunu iyileştirmiş olmasına rağmen yeni kredi başvurusunun reddedildiğini, şimdiye kadar çok sayıda vatandaşın kredi sicili nedeniyle kredi alamadığını sözlerine ekledi.

Tüketici kredisi hacimleri kriz öncesi seviyelere döndü

Rusya’da faaliyet gösteren kredi derecelendirme bürosu Scoring tarafından yapılan açıklamada, ülkedeki bankaların verdiği tüketici kredilerinde hacimlerin Şubat 2022 krizi öncesi göstergelere geri döndüğü bildirildi.

Büroya göre, bu yılın ilk dört ayında Rus bankaları tarafından 11,2 milyon tüketici kredisi verilirken, bu hacimlerin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 86 daha fazla olduğu, değer bazında ise bu dönemde 2,2 trilyon ruble tüketici kredisi verildiği kaydedildi.

Ortalama ihtiyaç kredisi tutarı 2022 yılının nisan ayına göre yüzde 38,1 artarak 204,6 bin ruble olarak gerçekleşirken, aynı zamanda, ihtiyaç kredisi kullandırılan ortalama vade bir önceki yıla göre yüzde 5,9 azalarak 27 aya geriledi.

Yakın zamanda Ulusal Kredi Geçmişi Bürosu (NBKI), nisan ayında bankalar tarafından verilen tüketici kredilerde ortalama tutarın 328 bin 500 rubleyle rekor seviyeye ulaştığını bildirmişti.(Gazetemru)

Kredi siciliniz kötüyse ne yapmalısınız?

 

Banka kredi notu nasıl yükseltilir?

 

Fitch, Rusya'nın kredi notunu BBB seviyesinde teyit etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)