BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKüresel finans şirketlerinde cinsiyetçilik dengeleniyor----

Küresel finans şirketlerinde cinsiyetçilik dengeleniyor

Küresel finans şirketlerinde cinsiyetçilik dengeleniyor
30 Haziran 2021 - 17:57 www.finansgundem.com

Finans kurumları üzerinde cinsiyet eşitsizliğiyle mücadele konusunda kurulan baskılar sonuç vermeye başladı. Küresel finansal hizmetler şirketlerinde cinsiyet eşitsizliği dengeleniyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Finans kurumlarına cinsiyet eşitsizliği konusunda yapılan baskılar meyvelerini vermeye başladı. Yakın zamanda yayınlanan 20 küresel finansal hizmetler şirketi listesi, dünyanın en büyük şirketlerinde yönetim kadrolarında dengeleme konusunda ilerleme görüldüğünü ortaya koydu.

Forbes’un haberine göre geleneksel olarak değişimlere direnmesiyle bilinen finans sektörü, oldukça olumlu görünüyor. 20 şirketten oluşan listede yer alan şirketlerin yarısı yönetim kadrolarında üç ve daha fazla kadın yönetici bulunduruyor. Bu durum ise birçok şirketin şimdi cinsiyet eşitsizliği konusunda dengeyi sağlamaya oldukça fazla önem verdiğini gösteriyor.

Memnuniyet verici bir şekilde bu kadın çalışanların yarısından fazlası kilit operasyonel görevlerde yer alıyor ve CEO, CFO ya da birim başkanı olarak görev yapıyor. 2021 yılında listede yer alan 20 şirketin yönetim kadrolarında bulunan 53 kadın ve 180 erkeğin oranı %23 kadın ve %77 erkek. Daha önce 2018 yılında yapılan incelemede oran %18 ve %82 seviyesindeydi.

Birçok kişi için bu ilerleme küçük görünecek olsa da, 2021’de ulaşılan oran 2014’teki seviyenin %10 üzerinde. Yavaş ancak istikrarlı bir şekilde doğru yöne ilerleniyor. Bu konuda lider olan iki şirket ise JPMorgan Chase ve Ping An Insurance.

Bu iki şirket en dengeli yönetim kadrolarına sahip ve kadınlar yöneticilerin sırasıyla %37 ve %36’sını oluşturuyor. Ancak resmi olarak ‘dengeli’ nitelendirmesine sahip olmaları için bu oranın maksimum %60 olması gerekiyor.

finansgundem.com'un derlemesine göre, finansal hizmetler sektöründe son dönemde dikkat çeken gelişmelerden biri de Jane Fraser’ın Citigroup’un CEO’su olarak atanması oldu. Fraser önde gelen bir Wall Street bankasını yöneten ilk kadın ve 20 finans kurumundan oluşan listenin iki kadın CEO’sundan biri oldu.

Diğer CEO ise Ping An Insurance’ın Eş CEO’su Tan Sin Yin. Ancak cinsiyet dengesindeki yükselişi tetikleyen kadın CEO’lar değil. Bu durum genel olarak erkek selefleri ve yönetim kurullarının kararı oluyor.

Yeni nesil bankaların rolü ne olacak?

 

Deutsche Bank personel stratejisini değiştirdi

 

Dev bankanın fintek satın alımları hız kesmiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)