BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDev bankanın fintek satın alımları hız kesmiyor----

Dev bankanın fintek satın alımları hız kesmiyor

Dev bankanın fintek satın alımları hız kesmiyor
30 Haziran 2021 - 16:23 www.finansgundem.com

JPMorgan son bir yılda gerçekleştirdiği üçüncü fintek şirketi satın alımında ESG yatırım platformunu hedef aldı. OpenInvest isimli start-up şirketi satın alma kararı alan banka milyarder yatırımcı Andreessen Horowitz tarafından desekleniyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

JPMorgan Chase sürdürülebilir yatırım trendini bir üst seviyeye taşımak istiyor. Bunun için en büyük ABD bankası San Francisco merkezli start-up şirketi OpenInvest’i satın almaya karar verdi. Şirket Andreessen Horowitz tarafından destekleniyor ve kuruları Bridgewater Associates’in eski çalışanlarından oluşuyor. JPMorgan’ın OpenInvest’i satın almasıyla birlikte şirket aralık ayından bu yana üç fintek alımı gerçekleştirmiş olacak.

Aralık ayında banka vergi avantajı sağlayan portföyler üreten otomasyon şirketi 55ip’yi satın almıştı. Bu ayın ilk dönemlerinde de İngiltere merkezli robot danışmanlık şirketi Nutmeg’i uluslararası dijital bankacılık çalışmalarını ilerletme amacıyla satın aldığını açıkladı. Bankanın CEO’su Jamie Dimon geçtiğimiz yıl bankanın potansiyel satın araştırmalarında çok daha agresif olacağını ve fintek ile büyük teknoloji şirketlerinin oluşturduğu tehditleri savuşturacağını söyledi.

Geleneksel bankacılık sektörü hıza büyüyen PayPal ve Square gibi oyuncular karşısında zemin kaybederken, Google gibi dev teknoloji şirketleri de tüketici finansı alanına gireceklerini açıkladı.

Bankanın en son hamlesi JPMorgan’ın finansal danışmanlarının müşterilerin ESG yatırımlarını kişiselleştirebilmelerine imkan tanıyacak. ESG (çevresel, toplumsal ve yönetişim) kategorisi bu yıl rekor seviyede yatırım çekti ve yönetim altındaki küresel varlıkların miktarını neredeyse 2 trilyon dolara çıkardı. JPMorgan Varlık Yönetimi Birimi CEO’su Mary Callahan Erdoes CNBC’ye yaptığı açıklamada, “müşteriler giderek daha fazla portföylerinin çevresel, toplumsal ve yönetişim etkisine odaklanıyor ve bu bilgiyi hedefleriyle paralellik taşıyan yatırım kararları almak için kullanıyor” dedi.

OpenInvest 2015 yılında Conor Murray, Joshua Levin ve Phillip Wei tarafından finans danışmanlarına, büyük varlık yöneticilerine ve bireysel yatırımcılara, kişisel değerlerini daha iyi yansıtmalarını sağlayan portföyler oluşturmalarına yardımcı olmak amacıyla kuruldu.

ESG yatırım fonlarına yönelmek ya da bazı şirketleri hisse portföylerinden çıkarmak yerine, yatırımcılar oldukça kişiselleştirilmiş, dinamik ve değer temelli portföyler oluşturmak için OpenInvest’i kullanabilir. Şirket araçları arasında yer alan karar motorları için 35 farklı kaynaktan veri sağlıyor.

Murray geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, “teknolojiyle birlikte şimdi insanlara değerlerinin nasıl etki edeceğine dair kontrolü vermek mümkün” dedi. Açıklamasının devamında, “bu yalnızca cinsiyet eşitliğini savunup savunmamanızla ilgili değil, aynı zamanda bu alanın alt konuları olan doğum izni, maaş ayrımcılığı gibi konuları da seçebiliyorlar” ifadesini kullandı.

JPMorgan OpenInvest’e teklif sunduğunda şirket B serisi fonlama turunu kapatmaya hazırlanıyordu. Girişim sermayedarları tarafından desteklenen ilk start-up şirketlerinden biri olan OpenInvest finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre şimdiye kadar yaklaşık 25 milyon dolar yatırım çekti. OpenInvest varlık toparlamada hız kazanırken, kurucular ESG yatırım trendini yaygınlaştırma hedefleri doğrultusunda JPMorgan’a katılmayı seçtiklerini söyledi.

Şirket şimdiden yönetimi altında ESG ile ilişkili 2,4 trilyon dolarlık varlığa sahip. Kurucular sahip oldukları teknolojinin JPMorgan’da yatırım alanının dışında da kullanımı olabileceğinin altını çizdi. Gelecekte müşterilerin satın alım kararları ve yaptıkları bağışların da değerleriyle örtüşmesine yardım edilebileceği söylendi. Levin, “bu fırsatın kapsamı finansal hizmetler sektörünün dışına da uzanıyor” dedi. Açıklamasının devamında, “finansı temelden değiştirmek için bir fırsatımız var” ifadesini kullandı.

ABD'de yatırımcıların üçte ikisi Musk'ı takip ediyor

 

Erdoğan: Deutsche Bank’a parmak sallıyorlar

 

Avrupa’da bankaların karı zirvede

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)