BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDeutsche Bank personel stratejisini değiştirdi----

Deutsche Bank personel stratejisini değiştirdi

Deutsche Bank personel stratejisini değiştirdi
30 Haziran 2021 - 16:45 www.finansgundem.com

Almanya’nın bankacılık devlerinde Deutsche Bank iki yıl önce yeniden yapılanma planı kapsamında 18 bin kişiyi işten çıkarmıştı. Banka iyileşen bilanço tablosunun ardından yeni eleman aramaya koyuldu

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Radikal bir revizyon planıyla 18 bin çalışanının acımasız bir şekilde işten çıkaran Alman devi Deutsche Bank bu hamlesinden iki yıl sonra fikir değişikliğine gidiyor.

Financial News’in haberine göre, şirket anlaşmaları faaliyetlerindeki artış ve pandemi nedeniyle borsa ticaret birimlerindeki patlamanın ardından Alman bankası yönetici kadrosunu genişletmeyi düşünüyor. Son dönemdeki yatırım bankacılığı biriminin güçlü performansından yararlanmak isteyen Deutsche, şirket anlaşmaları alanındaki üst düzey bankacıları işe almayı ve pazar payını genişletmeyi hedefliyor. Deutsche Bank’ın yatırım bankacılığı birimi bankanın ilk çeyrek bilançosundaki toplam getirilerinin %43’ünü oluşturmuştu.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Deutsche Bank’ın 2 yıl önce toplamda 18 bin kişiyi işten çıkarması, hisse senedi ticareti alanından ayrılması ve riskli varlıklar birimini %40 alanında küçültmesi bankacılık sektörünün en büyük gündem maddeleri arasında yer almıştı.

Deutsche Bank’ın Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Yatırım Bankacılığı Birimi Başkan Yardımcısı ve Küresel Sermaye Piyasaları Başkan Yardımcısı Henrik Johnson, “Son birkaç yılda daha sade bir organizasyon haline geldik ve aldığımız tüm müşteri işlerini devam ettirecek yeterli çalışanımız yok. İşlemlerin devamlılığını getirebiliyoruz ancak kesinlikle genişlemek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Banka, bu yıl Avrupa ve ABD'de yatırım bankacılığı, satış, ticaret ve araştırma alanlarında yaklaşık 30 üst düzey yöneticiyi işe aldı. Deutsche bilanço performansındaki toparlanmanın ardından önemli iş kollarında daha fazla işe alım yapmayı planlıyor.

2019'daki 5,7 milyar euroluk zarar paylaşan Deutsche Bank bir yıl sonrasında 113 milyon euroyu rezervlerine ekleyerek altı yıldaki ilk yıllık kârını elde etti. 2020’de sabit gelirli yatırım bankacılığı alanından beslenen banka, vergi öncesi kârını %500'den fazla artırarak 3,2 milyar euro getiri elde etti.

Kovid-19 pandemisi bankanın ticari işlem birimlerini güçlendirdi. Kriz nedeniyle piyasalarda oynaklık artırdıkça banka gelirlerinde de yükseliş gerçekleşti. Ancak bankaların ticaret birimlerinde pandemi sürecindeki yoğunluk düşüş işaretleri veriyor. Wall Street bankacılığının önemli isimlerinden JPMorgan’ın CEO’su Jamie Dimon ve Morgan Stanley’nin CEO’su James Gordon 2021’in ikinci çeyreğinde özellikle sabit gelir birimi olmak üzere banka gelirlerinin normale döneceğini açıkladı.

Ticaret rallisi, JPMorgan'dan Jamie Dimon ve Morgan Stanley'den James Gorman'ın da aralarında bulunduğu Wall Street patronlarının 2021'in ikinci çeyreğinde, özellikle sabit gelirli gelirlerin bu ay daha normale döndürücü olduğunu konuşmalarıyla birlikte azalma belirtileri gösteriyor.

Ancak Deutsche Bank EMEA Kurumsal Müşteri Grubu Başkanı ve Küresel Makro Satışlar Başkanı Panos Stergiou bankanın bu alanda rakiplerinden pay aldığını söyledi. Stergiou, “Sabit gelir alanındaki getiri artışının büyük bir kısmı piyasa aktivitesiyle bağlantılı değil 2019 yılında başlayan stratejik değişikliklerle alakalı. Avrupa ve ABD'deki kredi akışı işletmelerimizi, faiz oranlarımızı ve gelişmekte olan piyasalar birimlerimizi yeniden inşa ediyoruz. Pazar payı kazandık ve bu alanlar gelişmeye devam edeceğimiz bölümler dedi.

Avrupa’da bankaların karı zirvede

 

Dev bankanın fintek satın alımları hız kesmiyor

 

Delta varyantı Almanya'da yayılıyor!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)