BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisJeffrey Epstein… Eşeledikçe pislik çıkıyor----

Jeffrey Epstein… Eşeledikçe pislik çıkıyor

Jeffrey Epstein… Eşeledikçe pislik çıkıyor
04 Ocak 2024 - 18:00 www.finansgundem.com

Finans dünyasının en karanlık isimlerinden biri olan Jeffrey Epstein’in intiharından yıllar sonra bile cinsel suçlarının iğrenç ayrıntıları ortaya saçılıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Beklenmedik yükselişiyle ciddi bir servete ve güce ulaşan Jeffrey Epstein bu muazzam gücü taciz, tecavüz ve insan kaçakçılığı için kullandı. Birçok kadının ve çocuğun hayatında asla silinmeyecek hasarlara sebep oldu. ‘Korkunç zengin’ olarak bilinen Epstein’in özel jetine farklı zamanlarda Bill Clinton, Donald Trump ve Bill Gates gibi seçkin isimlerin bindiği biliniyor.

Epstein, 2019'da New York'ta bir federal hapishanede intihar etti, ancak işlediği korkunç suçlara bugün bile birçok davada yer veriliyor. Epstein’le ilgili bir dizi yasal belge 3 Ocak tarihinde açıklandı ve onunla ilişkisi olan 150’den fazla kişinin adı ortaya çıktı. Belgelerde David Copperfield, Michael Jackson, Stephen Hawking, Bill Clinton gibi isimlerin yanı sıra İngiltere Prensi Andrew de bulunuyor. İsmi geçen söz konusu önemli isimlerin reşit olmayan kişilerle birlikte olduğu iddia ediliyor. Bloomberg’ün haberinde Epstein’in yükselişi ve korkunç imparatorluğu hakkında beş soru cevaplanıyor:

1. Jeffrey Epstein servetini nasıl kazandı?

Üniversite eğitimini yarıda bırakan Epstein 1970’lerin başında Manhattan’daki bir özel okulda öğretmenlik işi buldu. Bu okulda Bear Stearns CEO’su Alan Greenberg ile bağlantı kuran Epstein bankada bir işe girmeyi başardı. Sonuçta ise Limited firmasının kurucusu Leslie Wexner ve Apollo Global Management’ın Yönetim Kurulu Başkanı Leon Black gibi milyarderlerin para yöneticisi oldu ve yüz milyonlarca dolarlık bir servet biriktirdi.

Epstein’in bir özel uçağı, Manhattan’da büyük bir malikanesi, ABD’nin Virgin Adaları’nda özel bir adası, Florida Palm Beach’te bir mülkü, New Mexico’da bir çiftliği ve bunun gibi birçok mülkü bulunuyordu. Harvard Üniversitesi ve diğer birçok önde gelen kuruma önemli hediyeler verdi ve yaptıkları bağışlar birçok kurum için dava konusu oldu.

 
2. Epstein’in cinsel suçları ne zaman öğrenildi?

Epstein’in genç kadınlara olan ilgisi uzunca bir süre sadece söylenti olarak kaldı. 2002 yılında Donald Trump bir dergi röportajında Epstein’i ‘müthiş’ bir insan olarak nitelendirdi ve “Güzel kadınları benim kadar seviyor ve önemli bir kısmı çok daha genç” ifadelerine yer verdi.

2005 yılında, bir kadının 14 yaşındaki kızının Palm Beach malikanesinde tacize uğramış olabileceğine dair bir şikayetinin ardından Epstein polis tarafından tutuklandı. 2008 yılında genç kadınları pazarlamaktan suçlu bulundu ve bir kısmı ev hapsinde olmak üzere 13 ay gözaltında kaldı. Cezanın hafif kalması diğer zenginlerin ve nüfuzlu kimselerin de suça iştirak ettiği ve Epstein’in korunduğu söylentilerini besledi.

Temmuz 2019'da Epstein, federal mahkeme tarafından seks ticareti suçlamalarıyla tutuklandı ve New York'taki savcılar, 13 yaşındaki kızların taciz edildiğini iddia etti. Tutuklanmasından bir ay sonra aşağı Epstein Manhattan'daki hapishane hücresinde ölü bulundu ve intihar ettiği anlaşıldı.

Epstein, Florida'daki ev hapsine rağmen kendisini seçkin çevrelere kısmen yeniden entegre etmeyi başardı. Dolayısıyla New York'taki dava Wall Street'te, siyasette ve iş dünyasında onunla dost kalan birçok kişiyi eleştirilerin odağı haline getirdi.

3. Epstein’in ölümüne rağmen skandallar neden bitmedi?

Epstein’in ölümünden sonra savcılar dikkatlerini korkunç zenginin bir zamanlar kız arkadaşı olan Ghislaine Maxwell’e çevirdi. 2021'de jüri, Maxwell’i Epstein için reşit olmayan kızların kaçakçılığını yapmaktan suçlu buldu. Savcılar, Maxwell’in kız çocuklarını alışverişe ve sinemaya götürdüğünü ve Epstein'le cinsellik içeren masaj yapmaya teşvik ettiğini, çocuklarla cinsel konuları tartıştığını söyledi. Maxwell davası, Epstein'in suçlarına olan ilgiyi daha da artırdı.

4. Epstein’le ilişkisi olan diğer insanlara ne oldu?


Black ve o zamanki Barclays CEO'su Jes Staley de dahil olmak üzere Epstein’e yakın olan birçok isim görevlerinden istifa etti. Her iki isim de Epstein'in cinsel suçları hakkında hiçbir bilgisi olmadığını söyledi.

Bir Epstein kurbanı olan Virginia Giuffre, kendisinin cinsel istismar için İngiltere Prensi Andrew'a "ödünç verdiğini" iddia ettiği bir dava İngiltere kraliyet ailesini sarstı. Kral Charles'ın küçük erkek kardeşinin onursal unvanlarından ve kraliyet himayelerinden mahrum bırakıldı. Andrew, geçen yıl açıklanmayan bir meblağ karşılığında davayı anlaşma yoluyla sonlandırdı.

Epstein'ın uzun yıllar bankacılığını yapan JPMorgan Chase, Epstein’in fuhuş ve insan ticareti suçlarının bilinmesine rağmen bankanın hizmetlerini sağlamaya devam ettiği suçlamalarından kurtulmak için 365 milyon dolar ödedi.

 

5. Yeni belgeler ne anlatıyor?

Belgeler, Giuffre'nin Maxwell'e karşı açtığı ve 2017'de sonuçlanan bir davaya ait. Epstein ve Maxwell'i içeren daha dramatik gelişmelerin çoğundan önce geliyorlar. O dönemler, Maxwell ve belgelerde adı geçenler, davayla ilgili olarak isimlerinin açıklanmasına itiraz etmişlerdi. Ancak o zamandan beri isimlerin çoğu başka yollarla kamuoyuna açıklandı. Epstein'ın istismarının kurbanları da dahil olmak üzere birçok isim Maxwell'in duruşmasında ifade verdi.

JPMorgan’da Epstein krizinin perde arkası

 

Citigroup’un zirvesinde Epstein depremi

 

Maxwell cezaevinden konuştu: Prens Andrew'in o fotoğrafı sahte

 

Prens Andrew cinsel saldırı davası için tazminat ödeyecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)