BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCitigroup’un zirvesinde Epstein depremi----

Citigroup’un zirvesinde Epstein depremi

Citigroup’un zirvesinde Epstein depremi
26 Nisan 2023 - 13:21 www.finansgundem.com

Sapık milyarder Jeffrey Epstein ölümünden yıllar sonra dahi finans dünyasını sarsmaya devam ediyor. Citigroup ünlü bankacısı Paul Barrett’ı Epstein’le yakın ilişkilerinin ortaya çıkmasının ardından apar topar görevinden ihraç etti

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street bankası Citigroup’ta geçtiğimiz gün oldukça ilgi çekici bir ayrılık yaşandı. Özel bankacılık biriminde yönetici pozisyonundaki Paul Barrett’ın göreviyle ilişiğinin kesildiği açıkladı. Wall Street Journal’ın haberine göreyse söz konusu ayrılığın sebebi intihar eden sapık milyarder Jeffrey Epstein skandalına kadar uzanıyor.

Habere göre Citigroup’tan önce JPMorgan Chase’te genel müdür pozisyonunda olan Barett 2013 yılına kadar Epstein’i müşteri olarak kabul etti. WSJ haberinde JPMorgan’ın Epstein’in hesaplarını kapatmasına rağmen Barrett’ın sapık milyarder ile toplantı planlamaya devam ettiği iddialarını ortaya attı.

İddialarla ilişkili olarak sızdırılan belgeler Barrett’in 2014’ten 2017’ye kadar Epstein’le 5 toplantı düzenlediğini gösteriyor. Barrett 2017’den sonra ise JPMorgan Chase’ten ayrıldı.

Belgelerin ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra ise Citigroup, Barrett ile yollarının ayrıldığını açıkladı. Banka sözcüsü, “Yakın zamana kadar Citi, Paul Barrett'ın Jeffrey Epstein ile olan ilişkisinden habersizdi ve bu da firmamızdaki istihdamından önceydi. Barrett artık Citi tarafından istihdam edilmiyor" ifadelerine yer ver verdi.

Barrett ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Jeffrey Epstein, 2008 yılında henüz reşit olmayan bir kız çocuğunu pazarlamakla ve çocuk taciziyle suçlu bulundu. 2019 yılında cinsel istismar için bir insan kaçakçılığı ağı oluşturduğu ortaya çıkan Epstein tutuklandı. Epstein yargılanmayı beklediği sırada New York’taki hapishanede öldü. Tıbbi uzmanlar sapık milyarderin ölümünün intihar olduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz hafta Epstein ve JPMorgan ilişkisine dair yeni ayrıntılar ortaya çıktı. WSJ haberi banka 2008'de suçlu bulunmasından sonra çalışanlarından art arda gelen uyarılara rağmen JPMorgan’ın Epstein'e yıldız bir müşteri muamelesi yaptığını gösterdi. Habere göre JPMorgan’ın Epstein’in hesaplarının kapatılmasından yıllar sonra dahi bankacılar sapık milyarderle görüşmeye devam etti.

Dev Wall Street bankası, Epstein'in suçlarının bildiği iddialarını reddetti ve eski yöneticilerinden biri olan Jes Staley'e dava açtı. JPMorgan Stealey’i Epstein’in karakteri ve davranışları hakkında bankayı yanıltmakla suçladı. Staley ise mahkemeden davayı reddetmesini istedi ve avukatları kendisine yönelik iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

JPMorgan’ın başını yakacak Epstein mesajları

 

Epstein davası bankalara sıçradı

 

Bankacılık krizi endişeleri tekrar tetiklendi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)