BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisEpstein davası bankalara sıçradı----

Epstein davası bankalara sıçradı

Epstein davası bankalara sıçradı
25 Kasım 2022 - 16:09 www.finansgundem.com

Sapık milyarder Jeffrey Epstein’in mağdurları JPMorgan ve Deustche Bank’ı dava etti. Mağdurlar bankaların desteği olmadan Epstein’in fuhuş imparatorluğunu yürütemeyeceğini iddia ediyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küçük çocukları taciz etmekle ve fuhuş ticareti yapmakla suçlanan ve davası devam ederken intihar eden sapkın iş insanı Jeffrey Epstein’in mağdurları, JPMorgan Chase ve Deutsche Bank’ın fuhuş ticaretine yardım ettikleri suçlamalarını mahkemeye götürdü.

Financial Times’ın haberine göre perşembe günü New York'ta açılan toplu davada, bankaların "Epstein'in cinsel istismarını ve kaçakçılığını kolaylaştırmaktan milyonlarca dolar kazanacaklarını bilerek" Epstein'in hesaplarından şüpheli para çekme işlemlerine ve ödemelere göz yumduklarını iddia ediyor.

JPMorgan'a karşı açılan dava, Epstein’in 2008'de Florida'da mahkum edildikten ve hapsedildikten sonra bile, bankanın "kâr elde etmek" için Epstein'ı bir müşteri olarak tutmayı seçtiğinin altı çiziliyor. JPMorgan konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Dava dilekçesinde Epstein’in daha sonra eski bir JPMorgan bankacısı tarafından Deutsche Bank müşterisi olarak da kabul edildiği ve Epstein’in yılda 4 milyon dolar gelir elde edebildiği iddia edildi.

New York Finansal Hizmetler Departmanı (DFS), Epstein'in ve onun tarafından kontrol edilen kuruluşların Deutsche'de 40'tan fazla hesabı olduğunu keşfetti.

DFS soruşturması, Deutsche'nin Epstein için "The Butterfly Trust" (Kelebek Tröstü) adlı bir hesaba 120 işlemde toplam 2,65 milyon dolarlık varlığın gönderdiğini ortaya çıkardı. İşlemden yararlananlar arasında “Doğu Avrupa soyadlarına sahip bir dizi kadın isminin” bulunduğu da belirtildi. Ödemelerin "otel giderleri, öğrenim ücreti ve kira" olarak gerekçelendirildiği ve ayrıca uzlaşma ödemeleri için 7 milyon dolardan fazla, yasal giderler için 6 milyon dolardan fazla para harcandığı da eklendi. Epstein’in ismi belirtilmeyen bir avukatın seyahat, bahşiş ve masrafları için 800 bin dolar nakit çektiği de bulgular arasında yer aldı.

Deutsche Bank, uyum birimindeki başarısızlıkları nedeniyle 2020 yılında 150 milyon dolar para cezası ödedi ve Epstein'i müşteri olarak kabul etmedeki "kritik hatası" için özür diledi.

Dava dilekçesinde, "Deutsche Bank, Jeffrey Epstein fuhuş kaçakçılığı örgütünü yardımcı olarak, destekleyerek, işlemlerini kolaylaştırarak ve başka türlü yaılması çok zor olan en kritik hizmetleri vererek kendisi için fayda sağladı ve değer elde etti. Deutsche Bank'ın yardımı olmasaydı, Epstein 2013-2018 yılları arasında yaptığı düzinelerce genç kadını istismar edemez veya ticaretini yapamazdı” iddialarına yer verildi.

Deutsche Bank sözcüsü cevap olarak, "Bu iddianın gerçeklikten yoksun olduğuna inanıyoruz ve argümanlarımızı mahkemede sunacağız" dedi.

Suçlamalar, Wall Street ile Epstein arasındaki uzun süredir devam eden bağlantılara dikkat çekiyor. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Epstein’in sapkınlık ağında bulunduğu iddia edilen isimler arasında İngiltere Prensi Andrew ve eski ABD başkanları Bill Clinton ve Donald Trump’ın da dahil olduğu iş dünyasından, akademiye, siyasetten ve kraliyet ailesine kadar birçok zengin ve güçlü ismi suçlamaların merkezine getirmişti.

Apollo'nun eski CEO’su Leon Black ve Barclays’in eski CEO'su Jes Staley gibi çok sayıda yüksek profilli finans ismi, pedofili iş adamı Epstein ile olan bağları nedeniyle istifa etmek zorunda kalmıştı. Epstein, 2019 yılında reşit olmayan kızları seks ticareti yaptığı suçlamasıyla yargılanmayı beklerken intihar ederek öldü.

JPMorgan'a karşı dava açan ismi belirtilmeyen bir kadın, Epstein ile tanışmak için bir arkadaşı tarafından işe alındığında New York'ta bir bale dansçısı olduğunu belirtiyor. Davacı 2006’dan 2013’e kadar istismara maruz kaldığını iddia etti. Deutsche'ye karşı açılan davadaki kadın da ismini açıklamadı ve kendini New York eyaletinde ikamet eden biri olarak tanıtıyor. İki dava, toplu dava statüsünü ve belirtilmemiş maddi zararları araştırıyor.

JPMorgan'a yönelik suçlamalar, Staley ve Epstein arasındaki yakın ilişkiye dayanıyor. İddialara göre Epstein’in JPMorgan'daki özel bankacısı olan Staley ve Epstein Florida'da hapis cezası aldıktan sonra da ziyarete gitti ve pedofil milyarderler yakın ilişkisini sürdürdü. İddialarda ayrıca, 2015 yılında Barclays'in CEO'su olarak atanmadan kısa bir süre önce Staley’in ailesiyle birlikte Epstein'in özel Karayip adasına yelken açtığı belirtildi.

Staley geçtiğimiz yılın sonlarında, düzenleyicilerin Epstein ile olan ilişkisinin düzenleyici kurumlar tarafından araştırılması sonrasında istifa etti. Staley düzenleyici kurumların bulgularına itiraz ediyor ve temyiz başvurusunun sonuçlarını bekliyor.

FT haberine göre, Epstein davasının İngiltere’deki soruşturmasında Staley ve JPMorgan'dayken iki bankacı arasında "kar beyazı" gibi açıklanamayan terimler içeren 1.200 e-posta bulunduğu belirtildi. Haberde ayrıca Epstein’in utanç verici suçlamalardan hüküm giymesine rağmen Staley’in sapkın iş insanını müşteri olarak tutmak için lobi yaptığı iddia edildi.

Staley'in avukatı yorum yapmayı reddetti.

İsimleri belirtilmeyen davacılar avukatlık firması Boies Schiller Flexner’dan David Boies tarafından temsil ediliyor. Boies daha önce mağdurlardan biri olan Virginia Giuffre adına Prens Andrew davasında bir uzlaşma sağlamıştı.

Deutsche Bank'tan artan borçlanmaya karşı uyarı

 

Pedofili milyarder Epstein ve suç ortağı Maxwell'in davasında flaş gelişme!

 

Jeffrey Epstein davasında Bill Clinton için çember daralıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)