BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisJPMorgan’ın başını yakacak Epstein mesajları----

JPMorgan’ın başını yakacak Epstein mesajları

JPMorgan’ın başını yakacak Epstein mesajları
17 Şubat 2023 - 17:14 www.finansgundem.com

JPMorgan sapık finansçı Epstein’in karanlık imparatorluğunun finanse edilmesini kolaylaştırmakla suçlanıyor. Yeni ortaya çıkan e-posta kayıtları ise bankanın başını ağrıtacak cinsten

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Eski Barclays CEO'su Jes Staley ve sapık milyarder Jeffrey Epstein arasındaki e-postalar ABD Virgin Adaları tarafından JPMorgan Chase'e karşı açılan bir davada ortaya çıktı. E-postalarda genç kadınların resimleri de dahil olmak birçok ayrıntı bulunuyor.

Financial Times’In haberine göre, Virgin Adaları hükümeti tarafından açılan davada Staley'nin JPMorgan'da Epstein'in özel bankacısı olarak çalıştığı 2008'den 2012'ye kadar olan süreçte gönderilen 1.200 e-postadan birkaçının alıntıları da yer aldı. Epstein'in Virgin Adaları’nda bir evi de bulunuyordu.

Dava kayıtlarına göre Staley Temmuz 2010’da Epstein’e “Belki de seni takip ediyorlar? Eğlenceliydi. Pamuk Prenses’e selam söyle” ifadelerinin yer aldığı bir e-posta gönderiyor. Ardından Epstein, “Bir sonraki seferde hangi karakteri istersin?” diye soruyor. Staley, “Güzel ve Çirkin” diye cevaplıyor. Epstein, “Bir tarafın mevcut olduğu kesin” diyerek konuşmayı bitiriyor.

Virgin Adaları'na göre, mesajlaşmalar Epstein'in getirdiği genç kadınlara ve kızlara atıfta bulunuyordu. Dava konusu olan iddialarda e-postaların "iki adam arasında yakın bir kişisel ilişki ve 'derin' bir dostluk” olduğu ve Staley’in “Epstein'in seks kaçakçılığı operasyonuna karışmış olabileceği” belirtiliyor.

‘Pamuk Prenses’ e-postası ilk kez Kasım 2021’de FT tarafından basına sızdırılmıştı.

Çarşamba günü açıklanan davanın yeni kısımlarının JPMorgan’ı baskı altına alması bekleniyor. Virgin Adaları tarafının iddiasına göre JPMorgan uyarı işaretlerini tespit etmeyerek ve harekete geçmeyerek Epstein’in cinsel istismar suçlarını işlemesini kolaylaştırdı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Staley geçen yıl Epstein’le yakın bağlarının ortaya çıkarılmasının ardından Barclays’ten istifa etmişti. İngiltere’deki düzenleyici kurumlar Staley ile Epstein arasındaki ilişkinin tamamen işle alakalı profesyonel bir nitelikte olup olmadığını inceliyordu.

Barclays konuyla ilgili açıklama yapmadı.

FT haberine göre, 2013 yılına kadar JPMorgan'da çalışan Staley, Epstein’in yüz kızartıcı suçlardan dolayı mahkum edilmesine rağmen sapık milyarderi müşteri olarak tutmak için bankaya baskı yaptı.

Yeni yayınlanan e-postalardan bazıları, Epstein'in tartışmalı bir müşteri olduğunu ve CEO Jamie Dimon da dahil olmak üzere bankanın en üst seviyelerinde dahi incelendiğini gösteriyor.

Virgin Adaları'nın Ağustos 2008'de gönderildiğini belirttiği bir e-postada şöyle yazıyordu: "Epstein'in varlıklarını 2008 için olası bir çıkış olarak sayarım (120 milyon dolar belki de daha fazla) Kalacağını hayal edemiyorum (Dimon’ın incelemesi bekleniyor).”

Davacı taraf ayrıca JPMorgan’daki çalışanların çeşitli aşamalarda Epstein hakkındaki endişelerini dile getirdiği iddia edilen e-postalara da atırfta bulunuyor. Bu e-postalardan birisi 2010 yılında bankanın risk yönetimi biriminden gönderilmiş:

“Çocuk kaçakçılığıyla ilgili soruşturmanın yeni iddialarına bakın. Şu anda kayıtlı bir cinsel suçluyu müşteri olarak tutmakla hâlâ rahat mısınız?"

Virgin Adaları tarafı Epstein’in hesaplarının Ocak 2011’de incelendiğini ve ‘maddi bir değişim’ olmadığı sonucuna vardığını belirtiyor. Bankanın raporunda “Jes Staley’in konuyu Jeffrey Epstein ile tartıştığı, Jeffrey Epstein’in iddiaların doğru olmadığını, kanıt olmadığını ve herhangi bir sorun beklemediğini söylediği” belirtiliyor.

Daha önce davayı ‘önemsiz’ olarak nitelendiren JPMorgan’ın avukatları mahkeme dosyaları konusunda yorum yapmayı reddetti.

Staley'nin kendisi davada sanık değil ve Epstein'in cinsel istismarı hakkındaki bilgileri sürekli olarak reddetti. Staley'in avukatı Kathleen Harris, yorum yapmayı reddetti.

Harris, 2021'de FT'ye, müvekkilinin "Bay Epstein tarafından işlendiği iddia edilen suçların hiçbirine karışmadığını ve şifreli kelimelerin Bay Staley tarafından Bay Epstein ile yapılan hiçbir iletişimde asla kullanılmadığını" söyledi.

JPMorgan tarafından ABD ve İngiltere'deki düzenleyicilere sağlanan 1.200 e-postanın önbelleği, İngiltere düzenleyicisinin şu anda temyiz ettiği Staley'e karşı soruşturmasının da çekirdeğini oluşturuyor.

Dosyada yer alan bir başka e-posta, Kasım 2009'da, Epstein'in eyalette reşit olmayan birini ifa etme suçlamasının ardından serbest bırakıldıktan sonra Florida'da ev hapsinde tutulduğu sırada gönderildi.

ABD Virgin Adaları tarafı e-postanın muhtemelen Staley’in Epstein’in özel adasını ziyaret ederken gönderildiğini söyledi. Staley e-postada şu ifadelere yer veriyor:

“Tüm cehennem dağıldığında ve dünya parçalandığında, buraya geleceğim ve huzur içinde olacağım. Şu anda, bir kadeh beyaz şarap ile spa küvetindeyim. Burası muhteşem bir yer. Gerçekten muhteşem. Bir dahaki sefere birlikte burada olacağız. Sana çok şey borçluyum. Ve arkadaşlığımızı derinden takdir ediyorum. Bu kadar derin olan az sayıda dostluğa sahibim.”

Staley yaklaşık bir ay sonra aralık ayının başlarında, “Bu e-postayı göndermenin tehlikesini anlıyorum. Ama bugün New York’ta sana uzun ve yürekten bir şekilde sarılmak harikaydı” mesajını gönderiyor.

Ertesi gün, Epstein, redakte edilmiş genç bir kadının resmini içeren bir e-posta gönderiyor. Staley, "Sakın bana bir Fransız şarabı olduğunu söyleme" diye cevap veriyor. Epstein’se, "Her zamanki gibi alkolü düşünüyorsun" diyor.

Daha sonra aralık ayında Epstein, Staley'e sadece genç bir kadının resmini içeren ve redakte edilmiş başka bir e-posta gönderdi.

Virgin Adaları, e-postaların, fotoğrafların ve banka havalelerinin, JPMorgan hesapları aracılığıyla yapılan işlemlerle işletildiğine dikkat çekiyor. Davacı taraf kanıtların bankanın "insan kaçakçılığı ağını bilerek kolaylaştırdığını, sürdürdüğünü ve gizlediğini" gösterdiğini iddia ediyor.

Davacı taraf, "Epstein'in tutuklandığı ve hapse atıldığı en az 2003 ile Temmuz 2019 arasında farklı aralıklarla insan ticareti ve istismara uğrayan" kadınların, "2003 ve 2013 yılları arasında toplamda 1 milyon doları aşan" ödemeler aldığı belirtiliyor.

Virgin Adaları avukatına göre bu parayı alanlar arasında kamuoyunda ‘Epstein kurbanları’ olarak tanımlanan Doğu Avrupa soyadlı kadınlar da bulunuyor. Haberde bu isimlerden birinin 14 yaşındayken Epstein’den 600 bin dolar aldığı da belirtiliyor.

Epstein, 2008 yılında reşit olmayan çocukları istismar etmekten suçlu bulundu ve kısa bir süre sonra Virgin Adaları'nda cinsel suçlu olarak kaydedildi. 2019 yılında, reşit olmayan kızları kaçırdığı gerekçesiyle ABD’nin federal mahkemelerinde yargılanmayı beklerken intihar ederek öldü.

Epstein’in 105 milyon dolarlık mülkü dava konusunda anlaşma için Virgin Adaları’na devredildi.

JPMorgan ve Deutsche Bank, Epstein mağdurları tarafından şüpheli işlemlere göz yumarak seks kaçakçılığına yardım etmekle dava ediliyor.

Epstein davası bankalara sıçradı

 

Sapık milyarderin 'Günah evi': Temizlik görevlisi iğrenç detayları anlattı!

 

Prens Andrew sapık işadamıyla ortak oldu

 

Sapık milyarderin hayatını kararttığı bir kişi daha konuştu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)