BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinPrens Andrew sapık işadamıyla ortak oldu----

Prens Andrew sapık işadamıyla ortak oldu

Prens Andrew sapık işadamıyla ortak oldu
28 Nisan 2021 - 14:10 www.finansgundem.com

Daha önce Epstein skandalı nedeniyle kraliyet görevlerinden affını isteyen Prens Andrew’in cinsel taciz suçlamaları nedeniyle genel müdürlük görevinden istifa etmek zorunda kalan Harry Keogh’la ortak bir finans şirketi kurduğu iddia ediliyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere Kraliyet Ailesi’nden Prens Andrew ve Londra merkezli özel bankacılık şirketi Coutts’un Eski Genel Müdürü Harry Keogh’la bir girişim şirketinde ortaklık kurdu. Keogh’un finans şirketinden ayrılmasının sebebi Coutts’taki cinsel taciz iddialarının merkezindeki yer almasının ardından istifa etmesiydi.

Financial News’in haberine göre, Mart 2018’de Coutts’tan ayrılan Harry Koegh bankadaki kadın çalışanlara istenmeyen fiziksel temas ve sapıkça yorumlar yapmakla suçlanmıştı. Şirkette sekiz yıl çalışan Koegh, Londra’daki hususi servet yönetimi biriminin genel müdürü ve özel bankacılık icra komitesinin bir üyesiydi. Keogh ve Coutts konuyla ilgili yorum yapmadı.

Prens Andrew’in sözcüsü, “Halka açık hesaplarda dosyalandığı üzere bir özel limited şirket olan Urramoor Limited’in ve Lincelles Limited’ın sahibi York Dükü’nün hususi yatırım firmasının kurduğu Urramoor Trust’tır. York Dükü’nün vasi olduğu ama ancak hak sahibi olmadığı ortaklığın bağımsız mütevellileri mevcuttur. Dük aslına bakılırsa gerçekte ve hukuk önünde Lincelles ya da Urramoor Limited’ın sahibi değildir. Lincelles Unlimited hiçbir zaman faaliyete geçmemiş, herhangi bir fon almamış veya herhangi bir para ödememiştir açıklamasında bulundu.

York Dükü ve Keogh’un ortaklaşa oluşturduğu şirket olan Lincelles, The Times’ın haberine göre geçtiğimiz yılın Haziran ayında hesap açmayı ve gelir açıklamasını gerektirmeyen bir yapıda oluşturuldu.

Söz konusu şirketin kuruluşu Prens Andrew’in İngiltere Kraliyet görevlerinden ayrılmasından birkaç ay sonra gerçekleşti. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, York Dükü çocuk tacizi suçlamalarının ardından intihar eden işadamı Jeffrey Epstein’le yakın bağlantıları olduğu gerekçesiyle artan eleştirilerin ardından bu kararı almıştı.

The Times’ın haberinde yer alan belgeler Prens Andrew’in Urramoor Trust üzerinden yeni işletmenin %75’ini kontrol ettiğini gösteriyor. Keogh listelemede denetleyici olarak görülüyor.

Haber kaynakları Keogh’un York Dükü’nün aynı anda hem arkadaşı hem de danışmanı olduğunu yaklaşık 20 yıl boyunca Prens Andrew’in hususi bankacısı gibi hareket ettiğini belirtiyor.

İngiliz sunucudan BBC’ye rekor tazminat davası

 

Youtube ciro artışıyla Netflix’i yakalamak üzere

 

İngiltere, 14 Rusya vatandaşını yaptırım listesine aldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)