BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisGoldman Sachs’ın başı zorbalık yüzünden dertte----

Goldman Sachs’ın başı zorbalık yüzünden dertte

Goldman Sachs’ın başı zorbalık yüzünden dertte
07 Eylül 2023 - 16:26 www.finansgundem.com

Goldman Sachs’ın eski yöneticilerinden Ian Dodd, kendisine zorbalık uygulandığı gerçekçesiyle bankaya dava açtı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dev yatırım bankası Goldman Sachs’ın başı eski yöneticilerinden Ian Dodd’un şikayeti nedeniyle dertte. Dodd, bankayı kendisine zorbalık uygulandığı gerekçesiyle dava etti.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Goldman Sachs eski yöneticilerinden Ian Dodd, 'zorbalık kültürü’ iddiasıyla bankaya 1,1 milyon dolarlık dava açtı.

Zorbalık kültürü

Entrepreneur’den Emily Rella’nın haberine göre, Ian Dodd, iddiasında, Goldman Sachs yönetiminin uyguladığı zorbalık nedeniyle 'toplantılarda hıçkırarak ağladığını' ifade etti. Goldman Sachs ise iddiaların ‘asılsız’ olduğunu söyledi.

Ian Dodd iddiasında, 2021 yılında Goldman Sachs’tan ayrılmadan önce 2019 yılında hastalandığını iddia etti. Dodd, hastalığından bankayı ve bankanın ‘zorbalık kültürü’nü sorumlu tuttu. Ancak belgeler ve raporlarda, Dodd’un hastalığına fiziksel mi yoksa zihinsel mi bir teşhis konulduğunu belirtilmiyor.

Goldman Sachs ise, Dodd'a ‘makul tavsiye ve desteğin sağlandığını’ ifade etti ve bankanın onun hastalandığından habersiz olduğu iddiasını reddetti. Banka, Financial Times'a yaptığı açıklamada, “Bu iddiaların tamamen asılsız olduğuna inanıyoruz” dedi.

Şirket içi gerginlik söylentileri ve hisselerde kayıp

Ancak son aylarda şirket içinde iç gerginlik yaşandığı söylentileri kamuoyu tarafından da biliniyor. Ağustos ayında Bloomberg, uzaktan çalışarak yaz tatillerini ve tatilleri uzatma çabalarına rağmen Goldman'ın ofis içi yetkilerini sıkılaştırdığını ve çalışanların haftanın beş günü ofise gelmesini sağladığını bildirdi.

Banka, 2020 yılından bu yana en kötü üç aylık kayıp olan yüzde 58'den fazla kar kaybına uğradığı zorlu bir 2023 yılının ikinci çeyreğinden çıkıyor. Goldman Sachs hisseleri, dün öğleden sonra itibariyle yıllık bazda yüzde 1,7'nin biraz altında seyrediyor.

Goldman Sachs’tan kritik satış

 

Goldman Sachs’ta CEO’nun koltuğu sallanıyor

 

Goldman Sachs ofise gelmeyen çalışanlarından rahatsız

 

Goldman Sachs’ın personel başkanı görevi bırakıyor

 

Goldman Sachs CEO’su için tehlike çanları çalıyor

 

Goldman Sachs'ın kârı geriledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)