BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisGoldman Sachs’ın personel başkanı görevi bırakıyor----

Goldman Sachs’ın personel başkanı görevi bırakıyor

Goldman Sachs’ın personel başkanı görevi bırakıyor
09 Ağustos 2023 - 11:10 www.finansgundem.com

Wall Street devi Goldman Sachs’da kıdemli yöneticilerin yaprak dökümüne bir yenisi daha eklendi. Bankanın en nüfuzlu isimlerinden biri olarak görülen John Rogers personel başkanlığı görevinden ayrılıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs’ın Personel Başkanı John Rogers görevinden ayrılacağını açıkladı. 67 yaşındaki kıdemli yönetici bankanın en nüfuzlu isimlerinden biri olarak biliniyor.

Financial Times’ın haberine göre, Rogers görevini 2020 yılında ortaklık görevinden ayrılan eski bir Goldman Sachs ortağı Russell Horwitz’e devredecek.

Goldman Sachs yönetim kurulunun önemli isimlerinden biri olarak gösterilen Rogers yönetim kurulundaki genel müdür yardımcısı ve yönetim kurulu sözcüsü görevini bırakmadı.

Personel başkanlığı görevine 5 Eylül’de başlayacak olan Horwitz daha önce 16 yıl boyunca Goldman’da görev yapmıştı ve personel başkan yardımcılığı da dahil olmak üzere çeşitli görevlerde yer almıştı. Horwitz en son finans dünyasının ünlü isimlerinden Ken Griffin tarafından yönetilen yatırım firması Citadel’de Dış İlişkiler Başkanı olarak görev yapıyordu.

FT haberine göre Horwitz konuyla ilgili açıklamasında, “Bu kapasitede geri dönebilme fırsatının milyonlarca neden dolayı doğru olduğunu hissettim” ifadelerine yer verdi.

Horwitz personel başkanlığı görevinde Goldman’ın icra birimindeki operasyonları denetleyecek. Bankacı kurumsal iletişim, yönetim ve mevzuat konuları ve kurumsal katılım alanlarındaki denetlemeden sorumlu olacak.

Bankadaki görev değişimi Goldman’ın yatırım bankacılığı ve ticaret faaliyetlerinin yavaşladığı hassas bir dönemde geldi. CEO David Solomon bir düzey üst düzey yöneticinin bankadan ayrıldığı haberleriyle karşı karşıya kalıyor. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre hafta içerisinde Goldman’ın Emtia Başkanı ve sektörünün en önemli isimlerinden Jeff Currie’nin de görevi bıraktığı açıklanmıştı.

Birçok Goldman Sachs çalışanında olduğu gibi Rogers’ın da Wall Street kariyeri siyasetle beraber gidiyor. Rogers 1994 yılında Goldman Sachs’a katılmadan önce Gerald Ford, Ronald Reagan ve George HW Bush başkanlıkları sırasında Beyaz Saray’da çalışmıştı.

Rogers aynı zamanda Goldman Sachs’ta personel başkanlığı görevini yürütürken bir yandan da yönetim kurulu sözcülüğü yapan ilk isim. Ünlü bankacının hem yöntemi kurulunda hem de idari komitede önemli bir etkiye sahip olduğu düşünülüyor.

Horwitz’se 2004 yılında başlayan Goldman kariyerinde 2012 yılı itibariyle ortaklığa kadar yükseldi. Başarılı bankacı daha önce ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nda çalışmıştı. Horwitz Beyaz Saray’da Bill Clinton başkanlığı sırasında Ulusal Ekonomik Danışman’ın Özel Asistanı ve İletişim Araştırmaları Direktör Yardımcılığı görevini yürütmüştü.

Goldman Sach’ın emtia efsanesi istifa etti

 

Goldman Sachs CEO’su için tehlike çanları çalıyor

 

Moody's'den ABD bankalarına darbe

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)