BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGoldman Sachs’ta CEO’nun koltuğu sallanıyor----

Goldman Sachs’ta CEO’nun koltuğu sallanıyor

Goldman Sachs’ta CEO’nun koltuğu sallanıyor
28 Ağustos 2023 - 15:40 www.finansgundem.com

154 yıllık tarihi boyunca birçok liderlik krizine sahne olan Goldman Sachs’ta, zayıf bilançolar CEO’nun geleceğine ilişkin soru işaretlerini beraberinde getiriyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz oranlarını %5’in üzerine yükselmesiyle birlikte Wall Street’in dev bankalarının bilançoları da baskı altına girdi. ABD’nin en büyük altı bankasından biri olan Goldman Sachs’ın ortakları düşen bilançolarla birlikte bankadan ayrılmak için hazırlanıyor. CEO ise yönetim kurulundan gelen çatlak seslerle baş etmeye çalışıyor.

Söz konusu tablo Goldman’ın 2023 yılındaki tablosunu gösteriyor. Ancak YahooFinance’in haberine göre liderlik sorunu dev banka için bir ilk değil. Örneğin 1994 yılında FED’den faiz artışları geldiğinde tahvil fiyatlarının çökmesinin sebebi be Goldman Sachs’tı. Bankanın en tepedeki isminin beklenmedik istifası Goldman’ı on yılın sonuna kadar sarsacak bir liderlik krizine itmişti.

Goldman Sachs CEO’su David Solomon’u çevreleyen sorun bankanın 154 yıllık tarihi boyunca yüzleştiği liderlik krizlerinden sadece birisi niteliğinde. Zira banka tarihi boyunca bir CEO işyerindeyken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmiş, bir diğeri de feci bir yatırımın ardından görevden alınmıştı. Bir diğer CEO ise kilit bir yönetim kurulu üyesi ile kötü ilişkiler sonucu yönetim kurulu darbesiyle görevden alındı.

Beş yıl önce görevi devralan Solomon’un pozisyonu bankanın son üç yılın en düşük çeyrek bilançosunu paylaşmasının ardından ciddi bir biçimde mercek altında. CEO işçi çıkarmalardan küresel çaptaki yatırım bankacılığı krizine ve ortaklardan gelen huzursuzluk mesajlarına kadar birçok farklı olumsuzlukla boğuşuyor.

ABD borsalarında Goldman hisseleri bu yılın başından beridir %7 değer kaybetti. Goldman hisseleri Bank of America ve Citigroup hisselerine göre daha iyi performans gösterse de Morgan Stanley ve JPMorgan Chase hisselerinin gerisinde kaldı. KBW Nasdaq ABD Bankalar Endeksi aynı dönemde %21 düşüş gösterdi.

Solomon Ekim 2018’de CO olduğundan beridir dev bankanın hisseleri %43 değer kazandı. Bu oran Wall Street’teki Morgan Stanley hariç tüm rakiplerinden daha iyi bir performansı işaret ediyor. KBW Endeksi ise aynı dönemde %24 düşüş gösterdi.

CEO’nun Goldman’ın yatırımcılarını (ve ortaklarını) doğru yolda olduğuna ikna edip edemeyeceğini bilmek için henüz çok erken. Solomon tüketici bankacılığındaki pahalı girişimlerinden geri çekilmeye çalışırken aynı zamanda sözleşme bankacılığı alanında da genişlemeyi hedefliyor.

RBC Capital Markets’in Bankacılık Analisti Gerard Cassidy, “Beklentilerim ve önerilerim 2023’ün Goldman Sachs için kayıp bir yıl olduğu yönündedir. Daha fazla zarar ve ek soruna neden olmamak için ister üçüncü ister dördüncü çeyrekte destelerini temizlemeleri gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Goldman Sachs CEO’su için tehlike çanları çalıyor

 

Wall Street devlerinin Çin hayali suya düştü

 

Wall Street'in en büyük borç verenleri daha da zenginleşti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)