BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkWall Street'in en büyük borç verenleri daha da zenginleşti----

Wall Street'in en büyük borç verenleri daha da zenginleşti

Wall Street'in en büyük borç verenleri daha da zenginleşti
20 Temmuz 2023 - 12:51 www.finansgundem.com

ABD'de büyük bankalar geçen hafta ikinci çeyrek kazançlarını açıkladılar. Raporlar Wall Street'in atlatılan parasal sıkılaşma, bankacılık krizi ve temerrüd riskine rağmen iyi bir çeyrek geçirdiğini gösteriyor.

ABD'de büyük bankalar son birkaç gündür kazançlarını açıklıyor. Raporlar gösteriyor ki Silicon Vlley Bank (SVB) çöktükten sonra Wall Street'in en büyük borç verenleri daha da zenginleşti.

Mart ayında Silicon Valley Bank, tahvil portföyündeki büyük kayıpların Peter Thiel'in Kurucular Fonu gibi müşterilerin borç verenden mevduatlarını çekmesine neden olmasının ardından çöktü.

Bu başarısızlık, First Republic'in ertesi ay çökmesi ve PacWest ve Western Alliance gibi diğer bölgesel borç verenlerin de hisse fiyatlarının düşmesiyle daha geniş bir endişeye yol açtı.

Kargaşa, büyük bankalar için mevduatlarının güvende olmadığından endişe duyan müşterileri kazanma ve daha küçük borç verenleri alarak bilançolarını artırma fırsatı yarattı.

JPMorgan, 1 Mayıs'ta Federal Mevduat Sigorta Kurumu'ndan (Federal Deposit Insurance Corporation - FDIC) First Republic'i satın alarak ve 104 milyar dolarlık ek mevduat alarak bu suçlamaya öncülük etti. Bankanın CEO'su Jamie Dimon, o sırada ABD Hükümeti'nin bankalardan "hızlanmalarını istediğini ve kendilerinin de bunu yaptığını söyledi.

JPMORGAN'DAN REKOR KÂR ELDE ETTİ

JPMorgan'ın First Republic'i kurtarması, kârının yüzde 67 artarak 30 Haziran'a kadar olan üç ay için 14.5 milyar dolarlık rekor seviyeye ulaşmasına yardımcı oldu.

Analistler, bu anlaşmanın JPMorgan'ın ikinci çeyrekte rekor kâr elde etmesinin nedenlerinden biri olduğunu söyledi.

Bank of America, Citi, Morgan Stanley ve Wells Fargo da analistlerin kazanç beklentilerini aştı ve her biri son iki işlem gününde gösterge KBW Banka Endeksi'ni yüzde 4 artıran bir hisse fiyatı artışını gördü.

FAİZ GELİRLERİNDE ARTIŞ

Wall Street'in önde gelen isimleri, Fed'in yükselen enflasyonu dizginlemek amacıyla son 16 ayda faiz oranlarını sıfıra yakın seviyelerden yüzde 5'in üzerine çıkarma kararından da yararlandı.

Bu hamle,  faiz kazançlarını artırmasıyla bankalara fayda sağladı.

JPMorgan, ikinci çeyrekte bir önceki yıla göre yüzde 44 artışla yaklaşık 22 milyar dolar net Faiz geliri elde etti.

Bank of America, Citi ve Wells Fargo da Fed'in agresif sıkılaştırma kampanyası sayesinde daha yüksek net faiz geliri kaydetti.

GOLDMAN SACHS'IN KÂRI GERİLEDİ

Goldman Sachs'ın sonuçları, bankacılık sektörünün genel sağlığı hakkında daha fazla gösterge sağlayacak beklentileri arasında, yılın ikinci çeyreğinde 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 58 azaldı. Bankanın kârı 1,2 milyar dolara geriledi. (CNN Türk)

BofA ve Morgan Stanley bilançolarını açıkladı

 

ABD'li bankalarda ikinci çeyrek bilanço sezonu açıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)