BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisGoldman Sachs CEO’su isyan etti: Karikatüre dönüştürüldüm----

Goldman Sachs CEO’su isyan etti: Karikatüre dönüştürüldüm

Goldman Sachs CEO’su isyan etti: Karikatüre dönüştürüldüm
08 Eylül 2023 - 17:42 www.finansgundem.com

Liderlik tarzı ve strateji noktasındaki zayıflığı nedeniyle eleştirilen Goldman Sachs CEO’su Solomon medyadan şikayet etti.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Medyada kendisine sıklıkla yer verilen dev yatırım bankası Goldman Sachs CEO’su David Solomon sonunda isyan etti.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, medyada çizilen portresinden hoşlanmadığını ifade eden Solomon, bu portreyi tanımadığını söyledi.

Benim için çizilen karikatürü tanımıyorum

Fortune’dan Paige Smith’in haberine göre, liderlik tarzı ve stratejik hataları nedeniyle eleştirilen Goldman Sachs CEO'su David Solomon, medyada bir 'karikatür'e dönüştürüldüğünü ifade etti.

Goldman Sachs İcra Kurulu Başkanı David Solomon, son haberlerde kendisi hakkında tasvir edilen kişiyi tanımadığını ve tüketici işlerini kısmak da dahil olmak üzere şirketi yönetmeye odaklanmaya devam ettiğini söyledi. Solomon, CNBC'ye verdiği röportajda, “Basında bazı kişisel saldırıları izlemek eğlenceli değil. Benim için çizilen karikatürü tanımıyorum” şeklinde konuştu.

Solomon'un karar alma mekanizmasının da etkisiyle Goldman'ın üst kademeleri son aylarda çalkalanıyor ve onu doğrudan hedef tahtasında bırakıyor. Solomon'un sert liderlik tarzı, perakende bankacılık ve kurumsal jet kullanımına yönelik pek de başarılı olmayan girişimleriyle birleştiğinde, New York Magazine ve Wall Street Journal gibi yayın organlarında şirket içi eleştirilerin su yüzüne çıkmasıyla birlikte firmanın safları arasında muhalefet tohumları ekiyor.

Şirket içi çalkalanma ve ayrılıklar

Geçtiğimiz aylarda çok sayıda Goldman Sachs ortağı firmadan ayrıldı; bu yaz ise yalnızca bir haftada bu sayının beşi bulduğu oldu. Solomon, kendi yönetimindeki ortak çıkışlarının hacminin ‘kesinlikle tipik’ olduğunu ifade ediyor.

Solomon, eleştirileri değerlendirdiğini ve iyileştirmenin yollarını anlamaya çalıştığını ancak firmanın performansına odaklanmaya devam ettiğini söyledi. Kendisi, endişelerin bir kısmının geçen yılki ücret düşüşlerinden ve firmanın geleceği için kritik olan ancak yakın vadede aksamaya neden olabilecek ‘önemli stratejik kararlar’dan kaynaklanabileceğini söyledi.

Eleştiriler abartılı

Solomon, bu değişikliklerin Goldman Sachs’ta ilk kez gerginliğe yol açmadığını ve şu anda ‘olağanüstü bir şekilde büyütülüyor’ olsa bile firma liderinin inceleme altına alınmasının da ilk sefer olmadığını belirtti. Solomon, şirketin ortaklık yapısının çok sayıda önde gelen sese sahip olduğu anlamına geldiğini ancak ‘başka türlüsünü kabul etmeyeceğini’ söyledi.

Firma, bireysel bankacılık dünyasına girerken yapılan hataları tüketici kredileri birimi GreenSky'ı satarak düzeltmeye çalışıyor. Planlanan bu işlemde son aşamaya giriliyor. Röportajda Solomon, “Son yedi veya sekiz yıl boyunca bir tüketici franchise'ı oluştururken firma için çok olumlu olduğunu düşündüğüm birçok şeyi başardık. Yatırımcılarımızın ve hissedarlarımızın çoğundan duyduğum şey, bir şeyleri değiştirmeyi denememize ve aynı zamanda istediğimiz gibi gitmediğini düşündüğümüz bir kararı hızla geri alıp yeniden değerlendirmeye almamıza hayran oldukları” şeklinde konuştu.

Goldman, düşük performanslı çalışanlarını işten çıkaracak

 

Goldman Sachs’ın başı zorbalık yüzünden dertte

 

Goldman Sachs’ta CEO’nun koltuğu sallanıyor

 

Goldman Sachs ofise gelmeyen çalışanlarından rahatsız

 

Goldman Sachs’ın personel başkanı görevi bırakıyor

 

Goldman Sach’ın emtia efsanesi istifa etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)