BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisGençlerin kredi puanlarına ebeveyn tuzağı----

Gençlerin kredi puanlarına ebeveyn tuzağı

Gençlerin kredi puanlarına ebeveyn tuzağı
28 Temmuz 2023 - 17:32 www.finansgundem.com

Genç bireylerin kendi adlarına kart çıkarmak yerine ebeveynlerinin kartını kullanması, gençlerin kredi puanını gelişimi konusunda büyük sorunları da beraberinde getiriyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kredi puanı oluşturmak gençler için zor bir süreçtir. Ancak CNBC’nin haberine göre, bazı ebeveynler bu sorunu çoktan çözdüklerini zannediyorlar.

Gençlerin kredi kartı kullanımları genellikle sorumlu bir kullanıcının ek kart sağlaması veya kendi kartını vermesiyle başlıyor. Bu sayede bireylerin genç yaşlarda sağlıklı kredi alışkanlıklarının elde edilmesi hedefleniyor.

Fakat CNBC’nin haberinde aynı zamanda ABD Tüketici Mali Koruma Bürosu Topluluk Bankası Danışma Konseyi’nin eski üyesi olan Austin Capital Bank’in CEO’su Erik Beguin akıllıcı bir strateji olarak kabul edilen bu yöntemin tuzaklarla dolu olduğunu belirtiyor.

CEO bir ebeveyninin kredi geçmişi üzerine birikim yapan çocukların kendi kredi profillerini oluşturma fırsatından vazgeçtiğini söyledi. Zira kullanıcılar kredi kartı faturasını ödemekten sorumlu olmadığından bu ödemeler de gençlerin kredi raporlarında görülmüyor. Yani kredi kartlarına yaptıkları ödemeler ne kadar düzgün olursa olsun gençlerin kredi geçmişlerine bir fayda sağlamıyor.

Beguin bunun yerine çocuklara ortak imza yetkisi sağlanmasını öneriyor. Bu sayede faturadan aynı derecede sorumlu olan asıl kullanıcı kredi risklerinin beraberinde getirdiği ödüllerden de faydalanabilir.

Creditcards.com’un Kıdemli Sektör Analisti Ted Rossman ne olursa olsun bireylerin kendi adlarına kredi puanı oluşturmak için kredi kartlarını basamak olarak kullanmasını önemsediğini belirtiyor.

Rossman genç yetişkinlere ebeveynlerinin kartlarını kullandıktan sonra altı ay veya bir yıl içerisinde kendi kartlarını oluşturmalarını tavsiye ediyor. Gençler bu sayede hâlâ aileleriyle yaşıyor olsalar dahi daha bağımsız olmaya başlayabilirler. Rossman, “Erken başlamak iyidir” diyor.

Bireylerin kendi kredi kartlarını kullanması aynı zamanda daha güvenli bir yöntem. Zira kredi kartları genellikle kanıtlanmış bir ödeme geçmişi olmayan kullanıcılar için güvenli kredi limiti sağlamak amacıyla nakit depozito gerektirebilir.

İyi kredi puanına sahip olmak neden önemli?

Halihazırda kredi hesabı olmayan genç yetişkinlerin genellikle kredi puanı da olmaz. Zira kredi puanı kredileri ödemeniz konusundaki riskleri temsil eder. Bu risk kredi alıp alamayacağınızı veya krediler için ödeyeceğiniz faizi etkiler. Kredi puanınız ne kadar iyiyse o kadar iyi avantajlar elde edersiniz.

Bu noktada gençler için hangi kredi kartının tercih edileceğinden çok kredi kartının nasıl kullanılacağı daha önemli bir konu olarak öne çıkar. Austin Capital CEO’su Beguin, “Asıl gerçekten önemli olan krediniz nasıl yöneteceğiniz ve borcunuzu nasıl sorumlu bir şekilde kullanacağınız hakkında konuşma yapılmasıdır” diyor. Zira kredi puanının yüksek olması için faturalarınızı zamanında ödemeniz ve kredi kartı bakiyenizi düşük tutmanız kritik önem taşır.

Eğitim konusunda okullar önemli bir rol oynasa da finansal eğitimin evde başlaması gerekir.

Bu tür eğitici konuşmaların gençler için ergenlik yıllarından itibaren başlatılması gerektiği konusunda birçok uzman hemfikir. Ancak finans konusunda çok konuşmak da bir çeşit tabu yaratıyor ve bu da yapılabilecek bir diğer hata olarak öne çıkıyor.

Z kuşağının şartları yöneticileri şoke ediyor

 

Bugünün gençler hedeflerine çok daha geç ulaşıyor

 

Gençlere verilebilecek en kötü 5 tavsiye

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)