BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatBugünün gençler hedeflerine çok daha geç ulaşıyor----

Bugünün gençler hedeflerine çok daha geç ulaşıyor

Bugünün gençler hedeflerine çok daha geç ulaşıyor
25 Mayıs 2023 - 18:27 www.finansgundem.com

Yüksek enflasyon ve değişen yaşam biçimi gibi faktörler gençlerin finansal bağımsızlık ve kendi hayatlarını kurabilme gibi önemli hedeflere ulaşmasını erteliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Salı günü yayınlanan bir Pew Araştırma Merkezi analizine göre, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki genç yetişkinlerin, finansal bağımsızlık ve ebeveynlerden ayrı kendi başlarına yaşama gibi "kilometre taşlarına" ulaşmaları kırk yıl öncesine kıyasla çok daha uzun sürüyor.

CNBC’nin haberine göre, 2021'de, 21 yaşındaki yetişkinlerin 1980'de aynı yaştaki yetişkinlere göre, tam zamanlı bir işe sahip olma, finansal bağımsızlıklarını yakalama, kendi başlarına yaşama, evlenme veya çocuk sahibi olma olasılıkları çok daha düşüktü.

ABD Nüfus İdaresi verilerine dayandırılan araştırmaya göre bugünün yetişkinleri finansal bağımsızlıklarına ve tam zamanlı bir işe 25 yaş civarında yaklaşıyor. Finansal bağımsızlık ülkedeki yoksulluk seviyesinin en az %150’si kadar bir gelire sahip olmak olarak tanımlanıyor.

2021 yılında, 21 yaşındakilerin yaklaşık %39'u tam zamanlı olarak çalışıyordu. Bu rakam 1980'dekine göre yaklaşık üçte iki oranla daha düşük istihdamı işaret ediyor. Analize göre 2021’de 21 yaşındaki bireylerin sadece dörtte biri finansal bağımsızlığını elde edebilmişti. 1980’de ise bu oran %40’ın üzerindeydi.

Bankrate Kıdemli Sektör Analisti Ted Rossman 40 yıl içerisinde iki grup arasında üniversite eğitimi alma gibi bazı kritik değişikliklerden kaynaklanan farklılıklar olduğuna dikkat çekti. Bugün ABD’de 21 yaşındakilerin yaklaşık yarısı üniversiteye gidiyor. Pew Research verilerine göre 1980’de ise gençlerin sadece %31’i üniversite eğitimi alıyordu.

Bugünkü gençlerin baş etmek zorunda olduğu daha farklı zorluklar da görülebilir.

Rossman bugünkü gençlerin ev almak, araba almak, gıda ve benzin parası gibi harcamalar yapmak için geçmiştekine göre çok daha fazla ücret ödediğini hatırlattı. Rossman, “Bu yüzden bana kalırsa enflasyon da güçlü bir bileşen” ifadelerine yer verdi.

Bununla birlikte Bankrate’in nisan ayı tarihli raporuna göre, daha yaşlı nesiller çocuklarının 21 yaşına kadar finansal olarak tamamen bağımsızlığını kazanmaları gerektiğini düşünüyor.

'Önce kendi durumunuzu inceleyin'

Birçok ebeveyn çocuklarının istikbali için yardım etmeye isteklidir. Ancak finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, yardım konusunda aşırıya kaçmak da yanlış bir finansal karar olabilir.

Bankrate raporuna göre, ebeveynlerin üçte ikisinden fazlası, yetişkin çocuklarına yardım etmek için emeklilik veya acil durum fonlarına başvurduğunu gösteriyor. Ebeveynler tasarruflarından veya borç ödemelerinden kısarak yaptıkları fedakarlıkla yetişkin çocuklarına yardım etmeye çalışıyor.

Rossman konuyla ilgili açıklamasında, “Anketimizin büyük bir teması, başkalarına yardım etmeden önce kendi oksijen maskenizi takmanız gerektiği fikriydi" ifadelerine yer verdi.

ABD Ulusal Finansal Eğitim Vakfı Genel Müdürü Paul Golden da ebeveynlerin yetişkin çocuklarına yardım etmeyi teklif etmeden önce "kendi durumlarını incelemelerinin" önemli olduğuna işaret ediyor. Golden yardım etmeye karar verilse bile bunun zaman sınırlı bir plan üzerinden yapılması gerektiğini söyledi.

Golden "Çocuğunuza kredi vermeden veya evinize geri dönmesine izin vermeden önce, durumun tam olarak ne kadar süreceğine karar vermek için birlikte çalışın. Yetişkin çocuklarınızın sağlıklı bir finansal yaşam tarzı yaşamalarına yardımcı olmanın en iyi yollarından birinin, taklit etmelerini istediğiniz davranışı göstermektir" dedi.

Gençlere verilebilecek en kötü 5 tavsiye

 

Açlık ve yoksulluk sınırı açıklandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)