BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinGençlere verilebilecek en kötü 5 tavsiye----

Gençlere verilebilecek en kötü 5 tavsiye

Gençlere verilebilecek en kötü 5 tavsiye
24 Mayıs 2023 - 16:29 www.finansgundem.com

Ebeveynler her ne kadar iyi niyetli olsa da verdikleri tavsiyelerin önemli bir kısmının modası geçmiş olabilir. Milyoner girişimci Matt Higgins mezun olacak gençlere verilebilecek en kötü beş tavsiyeyi sıraladı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Öğrencilerin mezuniyet dönemi yaklaşıyor. Bu aynı zamanda birçok ebeveyn için çocuklarına hayat dersi verme döneminin de yaklaştığı anlamına geliyor. Ancak CNBC’nin haberine göre ebeveynlerin çocuklarına dağıttığı bu tavsiyelerin bir kısmı gençleri korkunç derecede kötü bir biçimde etkiliyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre her ne kadar anne ve babaların niyetleri iyi olsa da gençler çok daha çetin bir engelle karşı karşıyalar. 2023 yılında istihdam piyasasına girecek olan gençler 2008 Küresel Finans Krizi’nden bu yana en belirsiz ekonomiyle yüzleşecekler. Bu süreçte bu genç bireylerin cesarete ve güçlü girişimcilik planlarına ihtiyacı var.

Ünlü girişimcilik yazarı Matt Higgins CNBC’deki yazısında kendi özel hayatında da birçok engelle karşı karşıya kaldığını belirtiyor. Gençliğinde yoksullukla mücadele eden, engelli annesinin bakımını yapmak için liseden atılan, üniversite parasını ve hukuk diplomasını alabilmek için iki işte birden çalışan Higgins şimdiyse tüm bu emeklerinin karşılığında milyoner olmanın tadını çıkarıyor.

Higgins tüm bu süreç boyunca kendini başarıya ulaştıran asıl şeyin güvenli yolu takip etmemek olduğunu söyledi. Girişimcilik uzmanı gençlerin görmezden gelmesi gereken en kötü ve en modası geçmiş tavsiyeleri derledi:

1. Bir geri dönüş planına ihtiyacın var

Pennsylvania Üniversitesi Wharton Okulu tarafından yapılan bir araştırmaya göre yedek bir plan hakkında düşünenlerin A planını gerçekleştirme olasılığı ve hatta bu planı deneme motivasyonları önemli ölçüde düşüyor.

Higgins’e göre gençlerin 20’li yaşlarda kırıp da 30’lu yaşlarında düzeltemeyecekleri çok az sayıda şey var. Girişimcilik uzmanı, “Bir sonraki Taylor Swift olmak için bir şansa sahip olmanın tek yolu, olacağınıza inanmak ve yetersiz kalırsanız ne olacağı konusunda endişelenmemektir” diyor.

A planının işe yarayıp yaramadığını anlamak içinse gençlerin kapasitelerine ve ajanslarına güvenmeleri gerekiyor.

2. Ekrana bakma sürenizi azalt

Monitörler artık geleceğin çalışma alanı haline geldi. Günde 10 saat oyun oynamak iş hayatınız için yararlı olmayabilir. Ancak internet üzerinden kazanç getirebilecek birçok yeni beceriyi öğrenebilirsiniz.

Ek bir iş yapmak, bir iş planı hazırlamak, bir internet sitesi başlatmak veya bir ürün ya da hizmeti pazarlamak isteyenler için doğru kaynaklar internette yer alıyor. Bu kaynaklar genellikle düşük maliyetli ve hatta maliyetsizdir.

3. Gereksiz şeylere kafanı takma

Bu tavsiye bir parça doğru olabilir. Engelleyici anksiyetenin dikkate alınması gerekir ancak tüm anksiyete sorunları büyük problemler değildir. Araştırmalar en başarılı girişimcilerin kaygılarından yararlandığını ve bu kaygıların onların daha iyi çalışmasını sağladığını gösteriyor.

Başarılı girişimciler “optimal kaygı” olarak adlandırılan bir durumu koruyorlar. Odaklarını kanalize etmek ve performansı artırmak için yeterli miktarda kaygıyı dengeli biçimde taşıyorlar. Ancak bu kaygının mükemmelliği etkilemesine de izin vermiyorlar.

4. Büyük bir şirkette istikrarlı bir işte çalış

Kariyerinize Facebook, Google, Lyft, Netflix ve Disney gibi devlerde başlamak eskiden bilgece bir tavsiyeydi. Ancak bir zamanlar 30 yıllık kariyer vaat eden bu şirketler bile şimdi büyük işten çıkarmalarla karşı karşıya.

Büyük bir markanın altında çalışmak yerine doğru rolü seçmek daha önemli. İlgi alanlarınızın ve becerilerinizin, küçük bir girişimde veya orta ölçekli bir şirkette olsa bile, istediğiniz pozisyonla aynı hizada olduğundan emin olun.

Daha da iyisi kendi işinizi yapmak için becerilerinizi ve tutkunuzu kullanın. Kulağa çılgınca gelebilir, ancak bir haftalık yoğun odaklı bir çalışma ile, ayda 10.000 dolar kazanan bir işletme başlatmak için yapay zekâ uygulamalarını kullanabilirsiniz. Bu noktadan sonra ise bir daha hiç işten çıkarmalar hakkında endişelenmenize gerek kalmayacaktır.

5. Bir ev al ve hayatınızı düzene sok

Higgins’e göre her gencin bilmesi gereken en önemli tavsiye ‘nakdin kral’ olduğu gerçeği. Girişimcilik uzmanı olabildiğince fazla nakit tasarruf etmeyi ve likidite korumayı öneriyor. Bunun anlamı kirada yaşamaksa Higgins’e göre bu bile kabul edilebilir. Zira konut piyasası gevşemesi yıllar alabilecek büyük bir düzeltme döneminden geçiyor.

Yüksek enflasyon ortamında nakit tasarrufu borç biriktirmeden çok daha önemlidir. 18 ila 25 yaş arasındaki insanlarda kredi kartı borçları diğer yaş aralığındaki bireylere göre en yüksek oranda. Higgins bu sebeple aşırı harcamalar konusunda gençlerin dikkatli olması gerektiğini söylüyor.

Güçlü kadınlar için 3 finans stratejisi

 

Uzaktan çalışma tartışmasında kim haklı? Citigroup mu JPMorgan mı?

 

Başarı için uzak durmanız gereken 10 sabah rutini

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)