BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisZ kuşağının şartları yöneticileri şoke ediyor----

Z kuşağının şartları yöneticileri şoke ediyor

Z kuşağının şartları yöneticileri şoke ediyor
27 Temmuz 2023 - 18:05 www.finansgundem.com

Yeni nesil çalışanların işyerlerinden aradığı şartlar tartışmaları da beraberinde getiriyor. Günde beş saatin üzerinde çalışmayacağını belirten bir Z kuşağı sosyal medyayı karıştırdı.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Herkes yüksek bir ödemesi olan, yüksek mevkilerde veya limitsiz tatil günü sağlayan bir işe sahip olmak ister. Ancak Fortune’un haberine göre Z kuşağı için durum biraz daha karmaşık. Zira bu genç jenerasyon çalışanlar bir günde beş saatten az çalışmak istiyor.

Bir işe alım uzmanı Twitter’dan yaptığı bir açıklamada iş yaşam dengesi aradığını söyleyen bir gençle mülakat tecrübesini aktırdı. Khan Z kuşağı üyesinin açıklamalarıyla adeta şok olduğunu belirtiyor.

Hindistan merkezli çalışan deneyimi platformu InFeedo’nun yöneticilerinden Sameera Khan, “Bir Z kuşağı stajyeriyle bir mülakat yaptım ve 5 saatten fazla çalışılmayan bir iş-yaşam dengesi aradığını söyledi. Çok uluslu şirketler kültürünü sevmiyor ve bu yüzden bir start-up’ta çalışmak istiyormuş” dedi.

Khan ayrıca iş arayan gencin bu kısa mesai için yaklaşık 50 bin rupi istediğini belirtti. 600 dolara denk gelen bu rakam kulağa çok fazla gelmeyebilir. Ancak Hindistanlı Z kuşağının ortalama aylık maaşı bu rakamdan sekiz kat daha az.

Khan Twitter mesajını, “Tanrı geleceğin iş dünyasını korusun” ifadeleriyle tamamladı.

Twitter mesajının viral hale gelmesiyle ve 780 binden fazla görüntülenmesiyle Z kuşağının iş dünyasına karşı tutumu hakkında şiddetli tartışmalar ortaya çıktı.

Birçok sosyal medya kullanıcısı çalışanların deneyim eksikliğini göz önüne alarak taleplerin gerçekçi olmadığını söyledi. Bir kullanıcı, “5 yıl boyunca haftada 100 saat çalışması ve büyük bir teknoloji firmasında üst düzey bir pozisyona gelmesi gerekiyor” dedi. Twitter kullanıcı başvuran gencin ancak o zaman istediği şartlarda istediği maaşı alabileceğini belirtiyor.

Ancak eleştirenlerle aynı fikirde olmayanlar da vardı. Bazı yorumlarda iş-yaşam dengesine öncelik verdiği için genç çalışan övgülere de layık görüldü.

Bir kullanıcının paylaşımında, “Bu çalışanı itip kalkma kültürü baby boomer’larla başladı ve Y kuşağının üzerinden geçti. Z kuşağı sayesinde artık onlar da hayatın sadece başkası için çalışmaktan ibaret olmadığını anlıyorlar” ifadelerine yer verdi.

 

İş-yaşam dengesinin maliyeti iş günü olmamalı

Khan da kendi paylaşımının altında devam eden tartışmalara katıldı. İşe alım uzmanı, “İş-yaşam dengesine erkenden öncelik vermek harika bir şey. Ancak ilk birkaç stajın için iş ararken öğrenmek, büyümek, iyi projelerde yer almak ve iyi insanlarla çalışmak aranmalıdır. Denge önünde sonunda sağlanır” diye yazdı.

Küresel yönetici işe alım ajansı Benley Lewis’in CEO’su Lewis Maleh de, “Eğer hayatta başarılı olmak istiyorsanız bu noktaya ulaşmak için çok çalışmalısınız” diyor. CEO denge ve sağlık konusunun neden çalışma saatleriyle karşı karşıya getirildiğini de anlamadığını söyledi.

Fortune’un haberinde konuşan Maleh, “Bence çok çalışabilir ve gerçekten başarılı bir kariyere sahip olabilirsiniz ve aynı zamanda kendinize de iyi bakabilirsiniz; bunlar birbirini dışlamıyor. Bana göre işinizi ve hayatınızı bütünleştirmeniz, kendiniz için çalıştığınızdan emin olmanı gerekir. Ben haftanın altı günü spor salonuna gidiyorum, iyi besleniyorum, iyi uyumaya çalışıyorum ve çok çalışıyorum” dedi.

İş-yaşam dengesi, Maleh'e göre "daha az çalışmaktan kurtulmaya çalışmak" değil, entegre bir yaklaşım olmalı.

Z kuşağı işinden memnun değil

 

Z kuşağının hayali 40 yıllık emeklilik

 

Y ve Z kuşağı doğru yatırımla milyoner olabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)