BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisCiti’nin eski CEO’ndan ‘Jackson Hole’ yatırımı----

Citi’nin eski CEO’ndan ‘Jackson Hole’ yatırımı

Citi’nin eski CEO’ndan ‘Jackson Hole’ yatırımı
11 Ağustos 2023 - 18:26 www.finansgundem.com

ABD’nin en büyük bankalarından Citigroup’un CEO’luğunu 2 yıl önce bırakan Mike Corbat otel satın alıyor. Üstelik otelin bulunduğu yer FED’in toplantı merkezi Jackson Hole kasabası

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street devi Citigroup’un eski CEO’su Mike Corbat, ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı’nın geleneksel olarak her yılın ağustos ayında açıklamalarda bulunduğu Jackson Hole kasabasında bir tatil merkezi satın alıyor. Bloomberg haberine göre Corbat Jackson Hole Mountain Resort (JHMR) isimli tatil mekanını Jefferies Financial Group’un eski bankacılarından Eric Macy’le ortak olarak satın alacak. İşletmenin 1992’den bu yana sahibi olan isimlerse Jay, Connie ve Betty Kemmerer.

Yeni ortaklıkta da kendisine yer bulan Jay Kemmerer satışla ilgili açıklamasında, “Bu mülkiyet geçişi için Eric ve Mike ve ailelerinden daha uygun kimse yok. JHMR’ın geleceği için bizimle aynı vizyonu taşıyorlar ve bu bizim büyük topluluğumuz için önemli” ifadelerine yer verdi.

JHMR bölgenin en zorlu arazilerinden birinde kurulu. 1,012 hektarlık alanda 130 parkuru olan tesisteki parkurların yarısından fazlasını kullanabilmek için uzman seviyesinde olmak gerekiyor.

Corbat Citigroup’tan ayrıldıktan birkaç ay sonra Ekim 2021’de tesisin yönetim kuruluna katıldı. Eski CEO’unun uzun zamandır Wyoming’deki evinde bulunduğu biliniyor. Financial Times’ın haberine göre Corbat emeklilik kararı hakkında Citi’nin şu anki CEO’su Jane Fraser’ı da 2020 yılında buradaki evinden bilgilendirdi.

Tesis Corbat’ın Citigroup’tan ayrılmasının ardından üstlendiği birkaç görevden biri. Corbat geçen yıl özel danışmanlık firması Teton Advisors’ı kurdu. Ünlü CEO ayrıca Apollo Global Management’ın Kurucu Ortağı Josh Harris tarafından oluşturulan bir yatırım firması 26North Partners’a da kıdemli danışmanlık yapıyor. 63 yaşındaki Corbat bu yıl da sigorta devi Chubb’ın yönetim kuruluna katıldı.

Corbat bölgedeki yerel bir medya kuruluşu olan Jackson Hole News & Guide’a verdiği bir röportajda JHMR tesisinde tercih ettiği parkuru aktardı. Corbat eşinin de tesisin içerisinde doğa yürüyüşü yapmaktan hoşlandığını söyledi. Corbat’ın eşi Macy de 2014’ten bu yana tesisin yönetim kurulunda bulunuyor.

Macy Corbat konuyla ilgili açıklamasında, “Mike ve ben JHMR’ye kuşaklar boyunca sürecek bir yatırım yapmayı taahhüt ettik. Bu şirketin satılmayacağı ve çocuklarımıza ve ailelerine aktarılacak bağımsız bir aile şirketi ve çalışan bir işletme olarak devam edeceği anlamına geliyor” dedi.

Anlaşmanın mali detayları verilmese de açıklamada anlaşmanın yıl sonuna kadar tamamlanacağı belirtildi. Macy ve Corbat’ın tesesin ticari faaliyetlerinde herhangi bir değişiklik yapması beklenmiyor.

Kömür madenciliği ve bankacılıkla olan ilişkileri 1897’ye kadar uzanan Kemmerer ailesi tesisteki sermaye iyileştirmelerine 300 milyon doların üzerinde yatırım yaptı.

JPMorgan’da sürpriz istifa

 

Citigroup’ta bir devir kapatan istifa

 

Citigroup’un ilk kadın CEO’sundan alınacak 5 önemli ders

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)