BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkJPMorgan’da sürpriz istifa----

JPMorgan’da sürpriz istifa

JPMorgan’da sürpriz istifa
11 Ağustos 2023 - 11:09 www.finansgundem.com

JPMorgan’ın İngiltere biriminde kritik bir yönetim değişimi yaşanıyor. Bankanın İngiltere birimine iki yıl önce katılan, robo-danışman uygulamasıyla bilinen ve bir türlü kâra geçemeyen Nutmeg UK’in CEO’su istifa etti.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

JPMorgan geçtiğimiz yılın haziran ayında çevrimiçi yatırım bankacılığı firması Nutmeg UK’i satın alarak perakende bankacılık ve yatırım piyasası alanında yeni bir ivme kazanmayı hedeflemişti. Aradan geçen bir yılın ardından Nutmeg ve Chase UK’in CEO’luğunu yapan Sanjiv Somani istifa ettiğini açıkladı.

Financial News’in haberine göre, Nutmeg UK’in ve JPMorgan’ın İngiltere’deki birimi olan Chase’in CEO’luğuna bankanın uluslararası tüketici bankacılığı biriminin başındaki Sanoke Viswanathan getirilecek. Bankadan yapılan bilgilendirmede Somani’nin istifasına dair daha ayrıntılı bir açıklama yapılmadı.

Somani’nin istifası JPMorgan’daki yüksek profilli istifalara bir yenisini daha ekliyor. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Wall Street devi 2021’deki büyük satın alımı sonrasında dijital servet yöneticiliği işletmesinden kâr elde etmeyi hedefliyordu.

Bankanın son bilançosuna göre JPMorgan Nutmeg için 700 milyon sterlin harcadı. Bu satın alımın en önemli amacı ise Nutmeg’in robo-danışman biriminin bankanın İngiltere birimini destekleyeceği beklentisiydi. Zira banka ABD dışındaki bireysel bankacılık operasyonlarını da güçlendirmeyi amaçlıyor.

Ancak Nutmeg UK projesinden JPMorgan istediği kârı bir türlü elde edemedi. Fintek fiması müşteri ve gelirlerini artırmasına rağmen, kurumsal tarihi boyunca kaydettiği kayıpları artmaya devam etti. Geçen ay açıklanan bilançoya göre, tarihi boyunca toplamda 100 milyon sterlinden fazla zarar eden firma ve 2022 yılında ise 29.9 milyon sterlinlik kayıp yaşandı. Bu rakam Nutmeg’in bir önceki yıla göre zararında %55’lik bir artış görüldüğü anlamına geliyor.

Somani geçen yıl FN’e verdiği bir röportajda JPMorgan’ın Nutmeg’i uzun vadeli, stratejik bir büyüme fırsatı olarak gördüğünü söylemişti. Somani kayıplara yönelik açıklamasında ise bu tür işletmeleri kurmanın zaman aldığı yanıtını vermişti.

Büyük finansal hatalardan nasıl geri dönülür?

 

Fintek devi Starling’te kurucu CEO istifa ediyor

 

Jack Dorsey'nin fintek firmasına skandal iddialar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)