BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFintek devi Starling’te kurucu CEO istifa ediyor----

Fintek devi Starling’te kurucu CEO istifa ediyor

Fintek devi Starling’te kurucu CEO istifa ediyor
26 Mayıs 2023 - 12:57 www.finansgundem.com

Bankacılık lisansına sahip nadir fintek girişimlerinden Starling Bank’in kurucusu olan Anne Boden CEO’luk görevinden ayrılıyor. Boden bankanın rekor yıllık bilançosunun ardından bu kararını açıkladı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiliz fintek bankası Starling Bank’in CEO’su Anne Boden istifa ediyor. Boden’in 2014 yılında kurduğu finansal teknoloji bankasından ayrılacağına dair duyuru, Starling’in geçen mali yılda rekor bir kâr elde ettiğini açıkladığı sırada geldi.

Financial News’in haberine göre, Boden CEO’luk görevinden çekilse de Starling’in yönetim kurulunda etkin olmayan bir pozisyonda kalmaya devam edecek. CEO’luk görevini ise Starling COO’su John Mountain üstlenecek.

Boden istifa kararını açıklarken, “Artık meydan okuyan hevesli bir girişim olmaktan çıkıp köklü bir bankaya dönüştüğümüze göre, bir CEO’nun ve bir büyük hissedarın önceliklerinin ve rollerinin farklı olduğu ve nihayetinde farklı yaklaşımlar gerektiği gerçeği açıktır” ifadelerine yer verdi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Starling İngiltere’de bankacılık lisansına sahip az sayıdaki fintek girişiminden biri olarak öne çıkıyor. Firma 31 Mart tarihinde sona eren mali yılda vergi öncesi kârını 32 milyon sterlinden 195 milyon sterline taşıdı.

Fintek bankası toplam kredilerini 3,3 milyar sterlinden 4,9 milyar sterline getirdi. Tüketici mevduatları ise %17 artışla 10,6 milyar sterline yükseldi.

Boden Starling’i kurmadan önce RBS, Lloyds Banking Group ve Allied Irish Banks gibi bankalarda kıdemli yönetici rollerinde çalışmıştı.

Başarılı fintek girişimcisinin CEO’luk görevini bırakma kararı Starling’in ne zaman halka arz olacağı konusundaki spekülasyonlar devam ederken geldi. Boden 25 Mayıs’ta BBC’ye verdiği röportajda Straling’in önünde sonunda halka arz olacağını ancak bunun bu yıl olmayacağını söyledi. Boden ‘doğru zamanı’ beklediklerinin altını çizdi.

Geçen yıl Starling Manchester’da yeni bir ofis açacaklarını ve 1000 personel istihdam edeceklerini açıklamıştı. Söz konusu işe alımların banka operasyonları, yazılım mühendisliği, veri bilimi, siber güvenlik ve tüketici hizmetleri alanında yapılacağını belirtti.

Fintek bankası yıl boyunca 453 milyon sterlin gelir elde etti.

Boden açıklamasında, “Bütün bir endüstriyi altüst etmeyi başardık. Ekip olarak ne kadar yol kat ettiğimizin ve bir işletme olarak ne kadar hızlı ilerlediğimizin bir kanıtı olan bu sonuçlara baktığımda son derece gurur duyuyorum” ifadelerine yer verdi.

Fintek devi lisans beklerken kan kaybediyor

 

"Dijital euro 3-4 yıl içinde piyasaya sürülebilir"

 

Fintek devinin CEO’su: 2030’da nakit para yok olacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)