BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCitigroup’ta bir devir kapatan istifa----

Citigroup’ta bir devir kapatan istifa

Citigroup’ta bir devir kapatan istifa
04 Ağustos 2023 - 10:33 www.finansgundem.com

36 yıl boyunca Citigroup’a hizmet eden bankanın en önemli isimlerinden Paco Ybarra istifasını verdi. CEO Jane Fraser Ybarra’nın ayrılışını ‘bir devrin sonu” ifadeleriyle açıkladı.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Citigroup Kurumsal Müşteriler Grubu Başkanı Paco Ybarra kırk yıla yakın süren ABD bankası kariyerini geride bırakıyor.

Financial News’in haberine göre 36 yıl boyunda Citi bünyesinde çalışan Ybarra istifasını açıkladı. Kıdemli bankacı istifa öncesinde bankanın en büyük iş koluna liderlik ediyordu.

Ybarra 2019 yılında dönemin Citigroup CEO’su Michael Corbat tarafından kurumsal müşteriler grubu başkanlığına getirilmişti.  Kıdemli bankacının ayrılışı Mart 2021’de Jane Fraser’ın CEO olarak getirilmesinden bu yana bankadaki en önemli değişim.

1987’de Madrid’de genç bir bankacı olarak Citigroup’a katılan Ybarra Amerikan bankasında önemli bir iz bırakmasına rağmen yerine kimin geçeceğini seçmedi. Citigroup’un kurumsal müşteriler grubu Citigroup’un yatırım bankasına ev sahipliği yapıyor ve işlem bankacılığı birimini de yönetiyor.

CEO Fraser, Ybarra’ının istifasını “bir devrin sonu” ifadeleriyle duyurdu. Kıdemli bankacı gelecek yılın ilk yarısında bankadaki görevinden ayrılacak.

Fraser konuyla ilgili açıklamasında, “Tüm zorluklarla sakinleşme yeteneği sayesinde Paco Citi’nin sektörümüzün en zor zamanlarında çıkış yolunu bulmasına yardım etti. Bu kötü zamanların arasında 1994 Meksika pezo krizi, Küresel Finans Krizi ve pandemi de var. Son zamanlarda gelir bileşenlerimizi iyileştirme ve getirilerimizi artırma stratejimizde etkili oldu” ifadelerine yer verdi.

Citigroup Ybarra’nın yerine geçecek bir isim belirlemediğini de gösterdi. CEO Frazer, kıdemli bankacının ayrılışının ardından bankadaki yönetim yapısının değişebileceğini de ima etti:

“Paco’nun gelecek yılın ilk yarısında bir süreye kadar bizi terk etmeyeceği için minnettarız. Bu zamanı, onun da yardımıyla, organizasyon yapımızı basitleştirmek için yaptığımız çalışmalarla tutarlı olarak görevleri nasıl değiştireceğimizi belirlemek için kullanacağız.”

Ybarra, Citigroup'un piyasalar ve menkul kıymet hizmetleri işinin başı olarak altı yıl görev yaptı. Kıdemli bankacı daha önce geniş sabit gelirli ticaret bölümünü yönetti. Bankacı Citi’nin Meksika, Singapur, New York ve Londra’daki ticaret katlarında çalıştı.

Citi'den İsrail'e kritik ekonomi uyarısı

 

Citi ve UBS, Çin bankalarını savundular

 

Citi: Varlık yönetimi sektöründe konsolidasyon hızlanacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)