BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBaşarılı girişimcilerin 8 özelliği----

Başarılı girişimcilerin 8 özelliği

Başarılı girişimcilerin 8 özelliği
15 Mart 2024 - 18:12 www.finansgundem.com

Bir işin başarılı olması, esas olarak, bir dizi alışkanlığı ne kadar çok uyguladığınıza ve bu alışkanlıkları ne kadar özümsediğinize bağlıdır.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hemen herkes yeni bir iş kurmanın ve kendi işine sahip olarak kazanç sağlamanın hatta finansal özgürlüğe ulaşmanın hayalini kurar. Bu “hayal’, ne sanıldığı kadar kolay ne de zannedildiği kadar zordur.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, her başarının olduğu gibi, başarılı bir iş kurmanın da arkasında bir dizi alışkanlık ve bu alışkanlıkların istikrarlı şekilde uygulanması yatar.

8 özellik

ABD’li yatırımcı Steve Burns’ün New Trader U’da yer alan makalesi, belirli alışkanlıkların ne kadar uygulandığının, çabaladığınız şey her ne olursa olsun, başarıya ulaşmasını bir o kadar mümkün kıldığını anlatıyor.

Başarılı girişimcilerin ortak yönlerine odaklanan Burns, insanların parlak fikirlerle ya da oyunun kurallarını değiştiren yeniliklerle doğmadığının altını çiziyor ve doğuştan gelen yeteneklerin aksine, belli başlı bazı alışkanlıkların pratik ve çaba yoluyla geliştirilebileceğini söylüyor. Burns, bu çerçevede, dünyanın en başarılı girişimcilerinin başarılarında payı olan 8 alışkanlığa daha yakından bakıyor.

Sürekli öğrenmeyi benimsetmek

Ne kadar yeni şirket kurulursa kurulsun, girişimcilik alanı her zaman yeni ve taze fırsatlarla dolu olacaktır. Bu durum girişimcilerin yaşam boyu öğrenme alışkanlıklarını benimsemelerini gerektirmektedir. Okulu bitirdikten sonra da eğitimine devam eden girişimciler genellikle başarılı olanlardır.

Bu kişiler kitap okur, kendilerine uygun akıl hocaları arar ve yeni fikir ve teknolojilerden haberdar olmaya çalışırlar. Bu öğrenme alışkanlığı onların bir adım önde olmalarına ve piyasalar değiştiğinde veya yeni bir fikirleri olduğunda, bu fikri işlerine uyarlamalarına yardımcı olur. Bu sayede hem insan olarak hem de iş insanı olarak sürekli büyürler.

Risk yönetimi sanatında ustalaşmak

Girişimcilik zordur çünkü birçok riskli karar içerir, ancak başarılı girişimciler riski etkili bir şekilde yönetir. Riskler karşısında geri adım atmazlar ama sağlıklı dozda sağduyunun başarı arzularını yumuşatacağını da bilirler.

Ödevlerini yaparlar, maliyetleri ve faydaları göz önünde bulundururlar ve olumlu bir sonuçtan makul ölçüde emin olduklarında yatırım yaparlar. Etkili risk yönetimi iki tür riski inceler: “Kaçınılması gerekenler ve yeterince değerlendirildikten sonra alınabilecekler.”

İş hayatında uyum sağlayabilmenin gücü

Başarılı bir girişimcinin ayırt edici özelliği uyum sağlama yeteneğidir. Belirsiz ve değişken bir yolla sürekli değişen bir iş dünyasında katılık, potansiyel olarak uygulanabilir bir iş girişiminin ölüm çanının sinyalini verebilir.

Büyük girişimciler pazar değişiklikleri, müşteri geri bildirimleri veya diğer dış faktörler karşısında planlarına olan yaklaşımlarını değiştirmeye hazırdırlar. Uyum sağlamak bir ürünü, hizmeti veya iş modelini değiştirmek anlamına gelebilir. Bir işi yürütmenin gerçek dünyadaki karmaşıklığına uyum sağlayabilen girişimcilerin, belirsiz ve zorlu bir iş ortamında hayatta kalma olasılıkları daha yüksektir.

Vizyon ve hedef belirleme: Girişimcinin pusulası

Vizyon netliği ve hedeflerin belirlenmesi, girişimcilik yolculuğunda ilerlemek için çok önemlidir. Başarılı girişimciler neyi başarmak istediklerini bilirler ve kendilerine, onlara ulaşmalarına yardımcı olacağını bildikleri net, uygulanabilir hedefler belirlerler. Bu vizyon, aldıkları her kararda ve stratejide onlara yol gösterir.

Bu, sadece hedeflere sahip olmakla ilgili değil, aynı zamanda bu hedeflerin ne olduğuna dair net bir fikir de anlamına gelir. Bu, yüce hırsları alıp daha küçük hedeflere bölmek ve bunların nasıl ölçüleceği ve başarılacağı ile de ilgilidir. Net hedefler, gittiğiniz yönü belirlemenize, rotanızda kalmanıza, motive olmanıza ve odaklanmanıza ve yol boyunca ulaştığınız noktayı ölçmenize yardımcı olur.

Kalıcılık ve dayanıklılık: Başarının omurgası

Hemen hemen her girişimcinin yolu başarısızlıklarla doludur. Bazı potansiyel girişimciler bu başarısızlıklar nedeniyle pes ederken başarılı olanlar aksaklıkları engel olarak değil, büyüme fırsatı olarak görür. Azimleri, zor zamanların üstesinden gelmelerine yardımcı olur ve dayanıklılıkları, başarısızlıklardan sonra toparlanmalarını sağlar.

Hepimiz, kabul edilmeden önce birden fazla kez reddedilen girişimciler hakkında birçok hikaye duymuşuzdur. Bu cesaret duygusu bazen başarılı bir girişimci ile çok erken pes eden biri arasındaki farka işaret eder.

Girişimcilikte ağ oluşturmanın önemi

Ağ oluşturma, girişimcilik araç setindeki en güçlü araçlardan biridir. Girişimcilikte fırsatlar, lokomotif ürünler veya satış konuşmaları değil insanlardır. Başarıya giden kısayol yoktur; bağlantılar iş başarısı sürecini hızlandırmak için en önemli ve erişilebilir olan fırsarlardır.

Startup'lar ilişkileriyle yaşarlar ve ölürler. Girişimciler yapabildikleri her etkinliğe katılır, alakalı olduğunu düşündükleri her gruba dahil olur ve LinkedIn'de meslektaşlarını ararlar. Profesyonel bir ilişkinin yararları karşılıklı ise neredeyse her şeyi isteyebilirler. Zor zamanlarda yardım için ağ etkinleştirebilirler. Bu çok güçlü bir güçtür.

Finansal bilgi: Sayılardan daha fazlası

Girişimcilik başarısı için iş becerileri gerekli olsa da, finansal okuryazarlık da çok önemlidir. Başarılı bir girişimcilik için sadece defterleri güncel tutmak veya kar ve zarar raporları hazırlamaktan daha fazlası gerekir. Girişimci için işletmenin ekonomik sağlığını göz önünde bulundurarak stratejik finansal kararlar almak oldukça önemlidir.

Bu tür eylemler arasında projeler için bütçelemenin yapılması, gelecekteki büyüme ve fırsatlara yatırım yapılması veya doğru varlıklardan doğru zamanda nakit akışının sağlanması yer alır. Finansal bilgi, bir işletmeyi yönetmek için kritik olmasının yanı sıra, kişisel finans açısından da giderek daha önemli hale gelmektedir.

Madalyonun bu iki yüzü, kişisel finansal sağlıkları işletmelerinin finansal sağlığıyla yakından bağlantılı olan girişimciler için bulanık hale gelebilir. Finans konusunda derin bir anlayış, işiniz ve kişisel yaşamınız için daha sürdürülebilir olabilecek kararlar almanıza yardımcı olur.

Önce müşteriyi önemseyen bir zihniyetin benimsenmesi

Müşterilerini derinlemesine anlamakla işe başlamayan başarılı bir iş modeli yoktur. Her ürün ve hizmet, insani bir ihtiyacın çözümüdür. Yenilikçiler ve girişimciler, müşterilerinin ürün, hizmet ve sorunlara yönelik çözüm gereksinimlerine özen gösterir.

Başarılı girişimciler, müşterilerinin ihtiyaçlarına ve geri bildirimlerine takıntılıdır çünkü nihai hedefin bu olduğunu bilirler. Öncelikli olarak müşteri zihniyetine değer vermek, daha iyi bir iş teklifi olasılığını artırır, sadakat ve güven oluşturur ve arzulanan başarıyı getirir.

Yapay zeka çağında yıldızı parlayacak 5 yetenek

 

Üst düzey yöneticiler ‘yetenek’ten muzdarip

 

Değerinizi nasıl artırırsınız?

 

İş hayatında kaçınmanız gereken 3 davranış

 

Gelir elde etmenin okulda öğretilmeyen 11 yolu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)