BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİş hayatında kaçınmanız gereken 3 davranış----

İş hayatında kaçınmanız gereken 3 davranış

İş hayatında kaçınmanız gereken 3 davranış
22 Şubat 2024 - 17:02 www.finansgundem.com

İnsan kaynakları profesyonelleri, çalışanların iş hayatında başarılı olmak için, yaptıkları kadar yapmadıklarının da etkili olduğunu söylüyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İnsan kaynakları söz konusu olduğundan insanlar çoğunlukla iş yerindeki başarı piramidinde nasıl öne çıkacağını merak eder. Bu sorunun cevabı ise genellikle nelerin yapılması gerektiğine odaklanır; oysa tam tersi kutupta da sizi başarıya götürebilecek önemli nasihatler bulunur.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, iş hayatında başarı ve yükselmek, nelerin yapılması gerektiğinden çok nelerin yapılmamasına bağlıdır.

Yapılmaması gerekenler

Insider’dan Alyshia Hull’un haberine göre, New Jersey’de 10 yıllık deneyime sahip bir İnsan Kaynakları profesyoneli olan Valerie Rodriguez, iş hayatındaki başarının ezber bozmak, yenilikçi olmanın yollarını bulmak ve masaya sadece sorunlarla değil çözümlerle gelmekte yattığını söylüyor.

Ancak Rodriguez, iş hayatında başarının asıl yapılmaması gerekenlere bağlı olduğunun da altını çiziyor ve 3 önemli şeyden kaçınılması gerektiğini öğütlüyor. İşte Rodriguez’in iş hayatında yapılmaması gerektiğini söylediği 3 davranış şekli…

Fazla paylaşımda bulunmayın

Tavsiye ettiğim ilk nokta, iş hayatında aşırı paylaşım yapmamaktır. Meslektaşlarınızın yanında rahat olmak kolaydır. Sonuçta günde sekiz saatinizi onlarla geçiriyorsunuz, hatta daha fazlasını. Uzaktan çalışanlar için bile, rollerine bağlı olarak iş arkadaşlarıyla hâlâ önemli bir bağları olduğunu söylemek mümkündür; ancak onların candan ve çok yakın arkadaşlarınız olmadığını unutmamak önemlidir.

İş hayatında gereğinden fazla paylaşım, çoğu zaman yarardan çok zarar getirir çünkü insanların sizin adınıza varsayımlarda bulunmasına veya kararlar almasına neden olur. İlgili ve önemli bir yerden gelse bile bu iyi bir fikir değildir. Bu durum, olası rol, görev ve fırsatları kaçırmanıza bile neden olabilir.

Alçakgönüllü olmayın

İş hayatı söz konusu olduğunda çok alçakgönüllü olmamayı bilmek gerekiyor. Bu kimsenin kendini beğenmiş olması, herkesten daha iyi olduğunu düşünmesi ya da aptal olması gerektiği anlamına gelmiyor. İş hayatında elbette nazik ve empati sahibi olmak gerekiyor ancak insanların sizi ezmesine izin vermemeniz şartıyla. Kısacası, diğerleriyle karşılaştırıldığında kendinizi son sıraya koymamanız gerekiyor.

İş hayatında başarılı olan insanlar başarıları hakkında genellikle çok doğrudan ve net olma eğilimindedir. Bunu seslerini daha faza duyurma eğilimi olarak da nitelendirmek mümkündür. Buna karşın son derece alçakgönüllü bireylerin ise başarıları hakkında konuşmama veya kendilerini yeteri kadar savunmama eğiliminde oldukları da bir gerçektir.

Sonuç olarak alçakgönüllü kişilerin terfilerden vazgeçmeleri ve arka planda kaybolmaları daha kolay olur. Bu tarz insanlar genellikle çalışmalarının onları en iyi şekilde ifade edeceğine inanır ancak gerçek maalesef böyle değildir. Siz kendinizi savunmazsanız, başka hiç kimse bunu sizin yerinize yapmayacaktır.

Etkinliklerde uzun süre kalmayın

Şirket etkinliklerinde gereğinden fazla süre kalmak olumludan daha çok olumsuz sonuçlar doğurur. Bazen sorun alkol olur ve sınır aşılabilir.

Diğer zamanlarda ise insanlar kendilerinde olsalar da zaman ilerledikçe kötü kararlar verirler çünkü iş arkadaşlarının yanında ama ofisten farklı bir ortamdadırlar. Ertesi gün ofise geldiklerinde ortalıkta dedikodular uçuşur. Bu nedenle işin güvenli tarafında yer almalı ve mecbur kalmadıkça genellikle bir veya iki saatten fazla etkinliklerden vakit geçirmemelisiniz.

İş hayatının en stresli kesimi Y kuşağı

 

İş hayatında kadınların önündeki en büyük engel

 

İş hayatında Z kuşağı teknik anlamda yetersiz

 

İş hayatında gençlerin tercihi hibrit çalışma modeli

 

Ekonomistlerin listelediği iş hayatında gerekli 10 beceri

 

İçe dönükleri iş hayatında değerli yapan 4 özellik

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)