BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİş hayatında kadınların önündeki en büyük engel----

İş hayatında kadınların önündeki en büyük engel

İş hayatında kadınların önündeki en büyük engel
19 Ekim 2023 - 18:08 www.finansgundem.com

Kadınların iş hayatına katılımı iş dünyasının en önemli sorunlarından biri olmayı sürdürüyor. Araştırmalar kadınların kariyerlerinin başından itibaren sistematik olarak geri plana atıldığını gösteriyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kadınlar son on yıldır iş dünyasında önemli bir yol katetti. Genel olarak cinsiyete dayalı ücret farklılığı çok fazla değişmese de üst düzey yöneticiler arasındaki ücret ayrımı daraldı. Fortune 500 şirketler verilerine göre ilk defa kadın CEO’ların payı %10’un üzerine çıktı.

Ancak finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre şirketler genellikle CEO’larını üst düzey yöneticileri arasından seçiyor. Üst düzey yöneticiler arasında daha fazla kadın olması ise kadın çalışanların şirketlerin zirvesine tırmanabilmesinin anahtarı olarak görülüyor.

CNBC’nin haberine göre Lean In ve McKinsey tarafından gerçekleştirilen yıllık İşyerinde Kadın araştırması bu alanda kaydedilen ilerlemenin yetersiz kaldığını gösteriyor. Lean In CEO’su ve eş kurucusu olan Rachel Thomas, iş dünyasında ‘kırık basamak’ olarak bilinen fenomenin kadınların kariyerlerinde ilerlemesi için en büyük engel olduğunu söyledi. 

Thomas, “Şirketler, kadınları kariyerlerinin en başından itibaren etkin bir şekilde geride bırakıyor ve kadınlar asla yetişemiyor” ifadelerine yer verdi.

Kariyer yolculuğundaki büyük eşitsizlik

Araştırma raporuna göre kadınlar üst düzey temsil konusunda kazanımlar elde etmiş olsa da yöneticilik ve idarecilik seviyelerinde ilerlemeleri çok daha yavaş kalıyor. Aslına bakılırsa Thomas’a göre kadınların iş dünyasında ilerlemesinin önündeki en büyük engel kariyer yolculuğunda yöneticiliğe giden ilk adımda başlıyor. Her 100 erkek için sadece 87 kadın ve 73 beyaz olmayan kadın terfi edebiliyor.

Lean In raporuna göre kadınların kariyerlerinde ilerleyebilmek için benzer fırsatları elde etmesine en büyük engel sistematik hale gelen önyargılar. Raporda, erkeklerin yönetici seviyesindeki pozisyonların %60'ını elinde tuttuğunu, kadınlar sadece %40'ını elinde tutabildiğini gösteriyor. Diğer bir deyişle üst düzey pozisyonlara terfi edebilecek daha az kadın bulunuyor.

İş dünyası konusundaki fikirleriyle bilinen Stefanie O’Connell Rodriguez ‘cam tavan’ olarak bilinen ve kadınların belli bir seviyeden sonra şirketler içerisinde yükseltilmediğini belirten fenomene katılmadığını belirtiyor.

Rodriguez, “Cam tavan sadece bir mit. Kadınlar maruz kaldığı ilk günden itibaren başlayan ve her kavşakta devam eden, kariyerleri boyunca büyük ölçüde birleşik halde olan bir eşitsizlik var” ifadelerine yer verdi.

 

Enflasyon zenginlere ve orta sınıfa yarıyor

 

PwC üst yönetimini şoke eden istifa

 

Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, 2023 Heroes Kadın Liderler Küresel 100 listesine seçildi

 

Wall Street'in en güçlü kadınından uyarı: Ayak uyduramayan gitsin!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)