BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisWall Street'in en güçlü kadınından uyarı: Ayak uyduramayan gitsin!----

Wall Street'in en güçlü kadınından uyarı: Ayak uyduramayan gitsin!

Wall Street'in en güçlü kadınından uyarı: Ayak uyduramayan gitsin!
26 Eylül 2023 - 17:17 www.finansgundem.com

Wall Street’in ilk kadın CEO’su Jane Fraser Citigroup’ta kritik değişikliklerin yaklaştığı konusunda uyardı. Fraser çalışanlarına bu değişikliklere ayak uyduramayanların girmesi gerektiğini söyledi.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Citigroup CEO’su Jane Fraser finans devinde değişim zamanın geldiği konusunda uyardı. Wall Street’in en güçlü kadını değişime ayak uyduramayan çalışanların bankayla yollarını ayırması gerektiği konusunda uyardı.

2021 yılında bankanın en üst düzey görevine getirilen Fraser yakın zamanda rakipleri ile arasındaki boşluğu daraltmak için yakın zamanda firmanın işleyişinde bir dizi değişiklik yaptığını duyurmuştu. Fraser işletmeyi daha hızlı hale getirmek istiyor. CEO bunun içinse bankanın hiyerarşik yapısını düzleştirmeyi, karar alımlarını hızlandırmayı ve bireysel hesap verilebilirliği artırmayı hedefliyor.

Citigroup son üç yıldır neredeyse sabit bir seyir izleyen hisse senetlerini yeniden canlandırmayı hedeflemesiyle bir süredir popüler hale gelmişti. CEO’nun açıklaması daha önceden belirtilen işten çıkarmaların da sinyallerini taşıyor.

Eylül ayı ortasında değişim sürecini duyuran Fraser, işten çıkarma kararının ne kadar zorlu olduğunu bildiğini de söylemişti. CNBC’nin konuyla ilgili haberine göre CEO çalışanlarıyla paylaştığı notta, “Bazı çok yetenekli ve çalışan meslektaşlarımıza veda edeceğiz” demişti.

Bununla birlikte Fraser şirkette hâlâ görev yapacak olan çalışanlarından da en iyi verimi almak istiyor. Financial Times’ın haberine göre Citigroup’un 240 bin çalışanına şirket çapında yaptığı bir çağrıda Fraser, “Bize katılın. Bu banka için inanılmaz derecede yüksek hırslarımız var ve tren hızlı hareket edecek. Bu yüzden sınırlarınızı zorlayın, müşterileri kazanmamıza yardımcı olun, değişimi uygulamamıza yardım edin ya da bu trenden inin” ifadelerine yer verdi.

CEO konuyla ilgili yorum taleplerine cevap vermedi.

Bazı çalışanlarsa halihazırda trene girmiş gözüküyor. Bir Citi çalışanı FT’deki açıklamasında, “Yaptıkları oldukça mantıklı. Çok fazla maliyetli bir işletme olduğumuzdan doğru yöne gitmemiz gerekiyordu” ifadelerine yer verdi.

Diğer çalışanlara göre ise bazı soru işaretleri havada kalmayı sürdürüyor. Bankanın bir dizi yüksek profilli ismi yakın zamanda Citi’den ayrıldığını açıkladı. Bu isimler arasında Citi’nin yatırım bankacılığı stratejisini ve kurumsal müşteri grubunu yöneten Paco Ybarra da bulunuyordu ve kıdemli bankacının yerine kimse getirilmedi.

Citi’yi ‘farklı bir seviyeye’ taşımak

Fraser’ın planlarının bazı kısımları (işten çıkarılanların sayısı gibi) gizli kalsa da personel Citibank’taki değişim rüzgarlarını şaşkınlıkla karşılamıyor.

ABD’nin en büyük üçüncü bankasının patronu her zaman için inovasyon vaatlerinde bulunuyordu.

Fortune’un haberine göre Fraser 2020 yılında CEO’luk için ilk kez isminden bahsedildiğinde, “Bana kalırsa geriye dönüp, ‘Temel hedeflerimizden bazıları nelerdir ve bu hedefler bankayı farklı bir seviyeye sıçratmak için bir nasıl fırsata dönüştürülebilir?’ sorusunu sormalısınız. Ve sonra organizasyonu bunun için çalışmak üzere nasıl harekete geçirirsiniz? Ben bunu özel bankayla yaptım, mortgage üzerinden yaptım, Meksika’da yaptım. Ve bu işi burada yapmaktan da heyecan duyuyorum” demişti.

Fortune’un 2022 Dünyanın En Güçlü Kadınları listesinde Fraser 3. sırada yer alıyor. Jane Fraser aynı zamanda Wall Street’in büyük bankalarından birinin ilk kadın CEO’su olma unvanını da taşıyor.

Citi'den çalışanlarını korkutan işsizlik uyarısı

 

JPMorgan: Fed faiz oranını artırmaya devam etmek zorunda

 

Morgan Stanley'ye 750 milyon dolarlık dolandırıcılık davası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)