BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJPMorgan: Fed faiz oranını artırmaya devam etmek zorunda----

JPMorgan: Fed faiz oranını artırmaya devam etmek zorunda

JPMorgan: Fed faiz oranını artırmaya devam etmek zorunda
21 Eylül 2023 - 08:13 www.finansgundem.com

Fed'in enflasyonla mücadele etmek için faiz oranını artırmaya devam etmek zorunda olduğunu söyleyen JPMorgan Chase CEO'su Dimon, "Bundan dört ay, altı ay sonrasından bahsediyorum - enflasyon %4'te olacak ve bir sürü nedenden dolayı düşmeyecek" dedi.

JPMorgan Chase CEO'su Jamie Dimon, Fed'in enflasyonla mücadele etmek için önümüzdeki aylarda gösterge faiz oranını artırmaya devam etmek zorunda kalabileceğini söyledi.

Dimon, Detroit Ekonomi Kulübü tarafından düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Fed'in faizleri artırmaya başlarken "bir gün geç ve bir dolar geride" olduğunu ve son 18 aydaki hızlı artışların sadece "yetişmekte olduğunu" ifade etti.

Fed'in faiz oranlarını değiştirmeme kararını açıklamasından hemen önce konuşan Dimon, "Bundan dört ay, altı ay sonrasından bahsediyorum - enflasyon %4'te olacak ve bir sürü nedenden dolayı düşmeyecek" dedi.

Dimon yaptığı açıklamada, "Çok güçlü bir ekonomimiz var, ancak bugünü yarınla karıştırmayın. Bu diğer şeyler bir nevi yarın ve mevcut ekonomiyi etkileyip etkilemeyeceğini ve ne zaman etkileyeceğini göreceğiz." diye konuştu.

Fed faizlerde değişikliğe gitmedi

 

Göçmenler Fed'in elini rahatlattı

 

JPMorgan: BOJ negatif Faiz ve getiri kontrolünü 2024'te kaldıracak

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)