BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana Sayfaİlginç Bankacı HikayeleriBankacı torun büyükannesinin 80 milyon dolarını riske attı!----

Bankacı torun büyükannesinin 80 milyon dolarını riske attı!

Bankacı torun büyükannesinin 80 milyon dolarını riske attı!
14 Nisan 2021 - 15:34 www.finansgundem.com

Eski JPMorgan Mali Danışmanı Evan Schottenstein büyükannesinin 80 milyon dolarlık varlığını bilgisi dışında riskli ticarete yönlendirdiği gerekçesiyle düzenleyici kuruluştan ticaret yasağı aldı


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerikan piyasa düzenleyici kuruluşu, Finans Sektörü Düzenleme Kurumu'nun (FINRA) internet sitesinde yer alan bilgilere göre, zengin büyükannesinin mal varlığını bilgisi dışında ticarete sokmakla suçlanan eski bir JPMorgan Chase Mali Danışmanı Evan Schottenstein’a, FINRA tarafından ticaret yasağı getirildi.

Schottenstein, suçlamaları kabul veya reddetmedi. Mali danışman bunun yerine, yaklaşık beş yıl boyunca JPMorgan'ın müşterisi olan büyükannesi Beverley Schottenstein’ın yaklaşık 80 milyon dolarlık varlığını yönetirken görevini suistimal ettiği gerekçesiyle FINRA'nın uyguladığı yaptırım kararını kabul etti.

Mali danışman konuyla ilgili raporuna 7 Nisan’da dahil edilen bir ekte FINRA müfettişlerine kayıt dışı ifade vermeyi reddetti.

Bloomberg’in haberine göre 2009 yılında büyükannenin bankaya ve torunlarına ilişkin yaptığı suçlamaların ardından Schottenstein ve küçük kardeşi Avi JPMorgan’dan çıkarılmıştı. Büyükannenin suçlamaları yüksek ücret ve komisyon alabilmek amacıyla 80 milyon dolarlık varlığını kendisinin haberi olmadan riskli yatırımlara yönlendirmek yönündeydi. Beverley Schottenstein ayrıca mali belgelerde isminin taklit edildiğini de ekledi. Büyükanne tam 69 milyon dolar kadar tazminat talep eden bir tahkim davası açtı.

Şubat ayında, hakem heyeti büyükannenin lehine karar verdi. Hakem heyeti kardeşleri ve J.P. Morgan Menkul Kıymetler Birimi’ne güveni ve görevi kötüye kullanmaktan ve hileli yanlış beyanlarda bulunmaktan sorumlu buldu. Karar ayrıca bankayı ve Evan Schottenstein'ı yaşlı bireyin istismarından da sorumlu tuttu.

Finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre hakem heyeti JPMorgan’a ve bankacılara, Beverley Schottenstein'ın zararının karşılanması, hukuki ücretler ve özel sermaye fonuna yatırılan paranın iadesini içeren yaklaşık 19 milyon dolarlık ödeme yapmalarını emretti. Büyükanne konuyla ilgili verdiği röportajda torunlarının hakem kararını hükümsüz kılmaya çalıştığını açıklamıştı.

Mali müşavirlerin çalışma ruhsatını iptal etme yetkisine sahip olan FINRA’nın icra kolu iddialarla ilgili soruşturma açtı. Beverley Schottenstein, "Zamanı gelmişti” ifadelerini kullanarak torunu için “Hak ettiği şey tam olarak buydu" açıklamasında bulundu.

Evan ve Avi Schottenstein'ın avukatı konuyla ilgili açıklama yapmayı reddetti.

JPMorgan bilançosu beklentilerin üzerinde

 

Goldman Sachs’tan rekor bilanço açıklaması

 

Geleneksel portföy modelinin yerini alacak strateji

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)