BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana Sayfaİlginç Bankacı Hikayeleriİflas eden SVB’nin eşantiyonları yok satıyor----

İflas eden SVB’nin eşantiyonları yok satıyor

İflas eden SVB’nin eşantiyonları yok satıyor
15 Mart 2023 - 17:31 www.finansgundem.com

Küresel piyasaları sarsan SVB’nin iflasının ardından firmanın çalışanları kendilerine verilen eşantiyon ürünleri satmaya başladı. Satıcılar ürünlerin koleksiyon niteliği taşıdığını belirtiyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Silicon Valley Bank’in (SVB) çöküşü geçtiğimiz hafta küresel piyasaların gündemine bomba gibi düştü. Ancak iflas eden banka hâlâ nakit üretmeye devam ediyor, en azından eBay’de…

Financial News’in haberine göre, SVB’nin eşantiyonları internet üzerinden satış yapan eBay gibi popüler ticaret sitelerinde açık artırma ürünleri haline geldi. Özellikle de bankanın geçtiğimiz yıllarda çalışanlarına verdiği eşantiyon ürünler koleksiyon değeri kazandı ve yüksek fiyatlara satılan popüler ürünlere dönüştü.

Beyzbol şapkalarından su şişelerine, kahvaltı tabaklarına kadar bankanın çalışanlarına verdiği tüm hediyeler satışa çıktı. Açık artırmalarda hediye olarak verilen ürünler için 1.000 dolara kadar fiyat biçildiği görülüyor.

SVB finans komitesi ceketi en iyi fiyat, 1000 dolara satılıyor. Satıcı, LL Bean tarafından SVB için yapılan "Tam bir SVB swag’i" olduğunu söylüyor. Satıcı, XL polar ceketin "yönetim kurulunun finans komitesi üyelerine verildiğini" de ekliyor.

SVG eşantiyonları arasında daha ucuza satın alınabilecek alternatifler de var. 14 Mart sabahı itibariyle satışa çıkarılan su matarası 24 teklifin ardından 188,5 dolara alıcı buldu. Satıcı tarafından "2021'de SVB çalışanlarına" verildiği belirtilen matara, "SVB tarihinin gerçek bir parçası" olarak faturalandırıldı.

14 Mart tarihinde 76 dolara satılan bir yalıtımlı kahve kupası da ilginç bir hikayeyle birlikte geliyor. Satıcı, “Silicon Valley Bank’te Kurumsal İş Analitiği ekibinde veri bilimcisi olarak çalıştım. Olanlardan dolayı tamamen şok oldum ve gelecek için son derece endişeliyim. Bu kupayı satın almak bana yardımcı oluyor ama aynı zamanda ABD tarihindeki en hızlı bankacılık iflaslarından birine bir parça tarih kazandırıyor” açıklamasında bulundu.

Satıcı açıklamanın devamında “Bu kupa her gün kullanıldı ve aşınma belirtileri gösteriyor. Ancak toz boyadaki bu aşınmalar araştırmalarımı, analizlerimi ve nihayetinde bankanın verileri kullanmasında yardımcı olamamamı anlatıyor; hem bankanın hem de müşterilerinin başarılı olmasına yardımcı olamama hikayemi anlatıyor” denildi.

Diğer SVB eşyaları arasında kablosuz bir hoparlör 99,99 dolara, bir sırt çantası 92 dolara ve bir kahvaltı tepsisi 229,99 dolara satılıyor. Açıklamada ürünler "az kullanılmış" olarak belirtiliyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre söz konusu ürünler krizin anlık etkisi nedeniyle de yüksek fiyattan satılıyor olabilir. Geçtiğimiz yıl kripto para firması FTX’in iflasının ardından da firmanın eşantiyonları benzeri bir koleksiyon çılgınlığına sahne olmuştu.

Müzayede sitesi ComicConnect'in Başkanı Antika Uzmanı Vincent Zurzolo, SVB'nin hikayesinin eskimesiyle, bu eşyalara çok fazla ilgi veya değer verilmesinin şüpheli olacağını belirtiyor. Zurzolo, "10 yıl içinde hiç kimse, 'O bankanın battığı zamanki kahvaltı tepsisini satın almama izin verin' demeyecek" dedi.

SVB, 'madendeki kanarya' mı?

 

Larry Summers açıkladı: SVB’nin en büyük hatası

 

Dalga dalga yayılıyor: Bankalardaki çöküş emeklilik fonlarını tehlikeye soktu!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)