BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGoldman Sachs’tan rekor bilanço açıklaması----

Goldman Sachs’tan rekor bilanço açıklaması

Goldman Sachs’tan rekor bilanço açıklaması
14 Nisan 2021 - 14:53 www.finansgundem.com

Yükselen yatırım bankacılığı dalgasının şampiyonu Goldman Sachs oldu. Bilanço açıklamasını gerçekleştiren Wall Street bankasının verileri, rakiplerini geride bıraktı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs borsa açılışından önce ilk çeyrek bilançosunu açıkladı. Dev Wall Street bankasının ilk çeyrekteki karı hisse başına 18,60 dolar oldu. Refinitiv tarafından analistlerin katılımıyla yapılan bir anket çalışmasında, bankanın hisse başı kar beklentisi 10,22 dolar seviyesindeydi.

Bankanın gelirleri ise 12,6 milyar dolarlık tahminleri geride bırakarak 17,7 milyar dolar olarak gerçekleşti. Goldman Sachs’a yönelik yüksek beklentiler var. Yüksek beklentilerin ardındaki şirketin operasyonunu sürdürdüğü birçok Wall Street şirketinin içinde bulunduğu elverişli koşullar oldu. Analistler gelir büyümesinin yükselen yatırım bankacılığı ücretlerinden kaynaklandığını düşünüyor. Yatırım bankacılığı birimi, ilk çeyrekte rekor sayıda açık çek şirketleri olarak bilinen SPAC şirketi kurulmasıyla ve bu şirketlere verilen danışmanlık hizmetiyle gelir sağladı.

finansgundem.com'un yaptığı derlemeye göre, yatırım işlemlerinin de bir yıl önceye kıyasla daha yüksek getiri sağlaması bekleniyordu. Piyasalardaki yüksek canlılık varlık yönetimi ücretleri için bir fırsat oluşturdu. En büyük altı ABD bankası arasında gelirleri Wall Street’teki aktivitelerden en büyük payı alan banka Goldman Sachs oldu.

Geçtiğimiz birkaç yılda, bu durum şirket için hasar verici olmuştu. Zira ucuz tüketici mevduatlarıyla yükselen ticari bankacılık, sektördeki rekor karlara yön vermişti.

Bu dinamik korona virüs pandemisi sürecinde tersine döndü ve büyük ölçekli tüketici operasyonları bulunan bankalar, batık kredi riskine karşı on milyarlarca dolar kaynak ayırmak zorunda kaldı. Bunun sonucunda Wells Fargo gibi bankalar 2008 finansal krizinden bu yana ilk kez çeyrek açıklamalarında zarar bildirdi.

Goldman’ın hisseleri bu yıl, KBW Banka Endeksi’nin yükselişine yakın bir seviyede, %24 artış gösterdi.

JPMorgan bilançosu beklentilerin üzerinde

 

Fon krizi sonrası bankalar denetlenecek

 

ABD'de CEO'lar işi bırakıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)