BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana Sayfaİlginç Bankacı HikayeleriWhatsApp kullanan bankacılara 1 milyon dolarlık ceza----

WhatsApp kullanan bankacılara 1 milyon dolarlık ceza

WhatsApp kullanan bankacılara 1 milyon dolarlık ceza
27 Ocak 2023 - 16:17 www.finansgundem.com

Morgan Stanley finans çalışanlarının WhatsApp kullanımı pahalıya patladı. Bankacılar SEC kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle 1 milyon dolar tazminat ödeyecek

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD bankası Morgan Stanley’de çalışan bir grup bankacı resmi mesajlaşmalar için WhatsApp ve benzeri mesajlaşma uygulamalarını kullandıkları ve mali uyumluluk kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle 1 milyon doların üzerinde para cezasına çarptırıldı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Morgan Stanley daha önce 2020 yılında emtia birimindeki iki üst düzey çalışanı kişisel mesajlaşma uygulamalarını kullandığı gerekçesiyle kovmuştu. Banka 2022 yılında aynı gerekçeden düzenleyici kurumlara 200 milyon dolar ceza ödedi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) WhatsApp ve benzeri platformların kullanımının tamamen yasaklanması yönünde baskı uyguluyor. Bununla birlikte özellikle Kovid-19 pandemisi döneminde evden çalışma uygulamalarının yaygınlaşmasıyla birlikte mesajlaşma platformları iş dünyasında oldukça popüler hale geldi.

Uçtan uca mesajlaşma imkanı sağlayan uygulamalar gizlilik ve güvenlik açısından sıradan kullanıcılar için oldukça faydalı görülebilir. Ancak mesajların denetleyici kurumlar tarafından izlenememesi piyasa manipülasyonları ya da benzeri yolsuzlukların ortaya çıkması risklerini artırıyor.

Wall Street Journal’ın haberine göre eylül ayında SEC dünyanın en büyük bankacılık ve broker firmalarının 11’ine çalışanların uygunsuz mesajlaşma uygulamalarını kullandığı ve düzenleyici kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle toplamda 1,8 milyar dolar ceza verdiğini açıkladı.

Söz konusu cezalardan zarar gören tek Wall Street bankası Morgan Stanley değildi. Bank of America, Barclays, Citigroup, Credit Suisse, Deustsche Bank, Goldman Sachs, UBS ve Nomura’nın broker birimleri bu cezalardan nasibini alan büyük bankalar arasındaydı.

Kurallara aykırı mesajlaşma nedeniyle ceza alan broker firmalarınınsa Jefferies ve Cantor Fitzgerald olduğu belirtildi.

Financial Times’ın haberine göre cezalar belirli bir sisteme göre uygulanıyor. Gönderilen mesaj sayısı, bankacının rütbesi ve daha önce bu tür bir hata yapıp yapmadığı uygulanacak cezanın şiddetini belirliyor. Para cezaları öncelikli olarak ikramiyelerden çekiliyor. Ancak haber göre cezaların ödeme paketlerinden de kesilmesi değerlendirilebiliyor.

Goldman Sachs: Bitcoin bu yıl altını alt edebilir

 

ChatGPT’nin yükselişiyle birçok meslek tarih olacak

 

Wall Street’te büyük muamma

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)