BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAviva Investors’da işten çıkarma dalgası----

Aviva Investors’da işten çıkarma dalgası

Aviva Investors’da işten çıkarma dalgası
15 Haziran 2021 - 13:07 www.finansgundem.com

Aviva Investors’ın işten çıkarma planlarının ilk isimlerinden biri deneyimli yönetici David Cumming oldu. Şirketten yapılan açıklamada Cummings’in “yeni kariyer fırsatları” nedeniyle ayrıldığı söylendi.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Aviva Investors, özsermaye birimindeki fon yöneticileriyle işten çıkarma görüşmelerine başladı. 365 milyar dolarlık varlık yöneten yatırım şirketi, “rekabet avantajı” bulunan alanlara odaklanmayı planlıyor. Londra’nın tanınan fon yöneticilerinden ve Aviva Investors’ın Özsermaye Birimi Baş Yatırım Uzmanı David Cumming ise işten çıkarılan ilk isimler arasında yer aldı.

Varlık yöneticisinden yapılan açıklamada deneyimli yatırım uzmanının “yeni kariyer fırsatları” arayışı nedeniyle ayrıldığı söylendi. Financial News’in haberine göre, Cumming Aviva Investors’a 2018 yılında katıldı. Bu dönemde şirketin CEO’su Euan Munro Cummings’i şirkete transfer etmişti. İkili daha önce Standard Life Investments’da birlikte çalışmıştı.

Cummings’in işe başladığı dönemde Aviva Investors İngiltere’de Londra’dan sonra ikinci merkezi olan Edinburgh’da yeni bir ofis açma sürecindeydi. Cummings’in şirketten ayrıldığı haberi ilk kez The Mail tarafından duyuruldu. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, işten çıkarma dalgasında tehlike altında olduğu düşünülen diğer yüksek profilli yöneticiler arasında, Aviva Investors’ın Küresel Özsermaye Başkanı Mikhail Zverev de yer alıyor.

Aviva Investors’dan yapılan açıklamada, “ocak ayında CEO olarak göreve başladığından bu yana Mark Versey rekabet avantajımızın olduğu alanlara odaklanma ihtiyacı konusunda oldukça açık bir şekilde fikir belirtti” dendi. Aviva Investors gayrimenkul, kredi, birden çok varlığa dayalı yatırımlar ve varlık ve emeklilik çözümlerine odaklanacak.

Aynı zamanda, yapılan açıklamada şirketin “net sıfır hedefleriyle paralellik taşıyan, sürdürülebilirlikte piyasa lideri” olacak bir sorumlu yatırım şirketi olmayı hedeflediği söylendi. Şirket sözcüsü, “sürdürülebilir yatırım alanına odaklanmaya karar verdik. Burada açıkça görülen bir müşteri talebi var. Aynı zamanda çoklu varlık stratejilerimizi desteklemek için yeterli miktarda gelir de sağlamış olacağız” dedi.

Açıklamasının devamında, “özsermaye ekibimizde bazı pozisyonlar riskl altında ve etkilenen kişilerle görüşmelere başladık. Görüşme süreci devam ederken daha fazla detay veremiyoruz” ifadelerini kullandı. İşten çıkarma görüşmeleri, aktivist yatırımcı Cevian’ın Aviva Investors’ın sigorta kolu Aviva’da %5 pay sahibi olmasından bir hafta sonra başladı. Şirket maliyet kısma ve 5 milyar sterlinlik sermaye fazlasını hissedarlara geri verme çağrısında bulundu.

Euro Bölgesi’nde ticaret fazlası nisanda azaldı

 

Morgan Stanley’den ofise dönüş çağrısı

 

AXA Fransa’nın Kovid yükünden kurtulma teklifi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)